Prefectul George Lazar si-a continuat ieri (14 ianuarie) vizitele de lucru fără patimi politice, la primariile din judet. Dupa ce luni a fost la Borca si la Farcasa, George Lazar s-a oprit ieri la Poiana Teiului, unde a purtat discutii cu viceprimarul comunei, Paul Enache (ALDE), unul dintre edilii cei mai persecutati politic in ultimii aproape 4 ani, dupa ce s-a opus abuzurilor primaritei PSD si nenumaratelor tentative ale acesteia de acaparare totala a puterii in comuna.

Viceprimarul Enache a primit asigurari de la prefectul de Neamt ca lucrarile la drumul national Bicaz- Poiana Teiului vor continua si ca nu exista nicio intentie de la nivel central ca acestea sa fie blocate. Totodata, prefectul si-a exprimat sustinerea totala pentru administratiile locale, privind accesarea de fonduri europene si dezvoltarea turismului in zona Văii Muntelui.

Viceprimarul Paul Enache și prefectul George Lazăr

Astazi am participat la intalniri cu primarii, viceprimarii, consilierii locali si secretarii Primariilor Ceahlau, Grinties si Poiana Teiului. Am avut discutii bune și constructive despre problemele din zona si am identificat posibilitati reale de sprijin si suport. Am dat asigurari clare ca lucrarile pe DN 15 Bicaz-Poiana Teiului vor continua si in acest sens avem tot sprijinul Guvernului Romaniei. Vremea si nefinalizarea la termen a lucrarilor a dus in acest moment la stagnarea constructiei, dar avem garantii ca lucrarea va fi efectuata si receptionata. Nu exista nici o premiza ca lucrarile sa fie blocate sau nefinantate.

Am abordat cu domnii primari si consilieri locali situatia privind atragerea fondurilor europene, necesitatea de a primi sprijin guvernamental in atragerea de noi finantari pe investitii cat si aspecte de rezolvare a solicitarilor pe fond funciar.

E important ca pe zona de munte sa dezvoltam turismul si sa atragem investitii masive. Intotdeauna domnii primari vor avea o puternica sustinere din partea Guvernului Romaniei si a Institutiei Prefectului”, a declarat prefectul George Lazar.

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.