In timp ce PSD Piatra Neamt prin vocea presedintei Moise, vede suspendarea viceprimarului de Piatra Neamt, Alin Lehadus, ca pe o mare victorie (de cand s-a format noul Consiliu Local, PSD-istii s-au dedat la un adevarat ”omor politic” pe model Șoșoacă, fara nicio legatura cu interesul cetateanului), cel vizat de actiunile din ultimul timp ale oamenilor lui Arsene, transmite intr-un comunicat de presa, ca reactie la suspendare, ca demersurile PSD in CL Piatra Neamt, fac parte dintr-o strategie evidenta de a bloca buna functionare a administratiei publice locale, prin boicotarea oricarui proiect benefic orasului. In acelasi registru se inscrie si tentativa reusita pana la urma, de a lasa primaria fara o parte din executiv. Lehadus mai reproseaza consilierilor PSD ca desi in campania electorala se laudau ca vor munci pentru oras, pana la urma au dovedid ca reprezinta doar interese personale si de grup.

Comunicatul de presa transmis de Alin Lehadus- Pro Romania:Astăzi, 11 Martie 2021, urmare înștiințării privind suspendarea HCL nr. 334 din 21.12.2020 privind alegerea unui viceprimar, până la soluționarea cauzei în instanțele de judecată, Hotărârea de Consiliu Local prin care am fost ales viceprimar este suspendată de drept.

În acest context juridic, mandatul meu de viceprimar a fost suspendat temporar, suspendarea fiind automată conform legislației în vigoare.

Tot acest demers a fost inițiat de către consilierii municipali PSD care au înregistrat plângerea vizând alegerea mea ca viceprimar, atât la Instituția Prefectului cât și la Tribunalul Neamț, secția a II-a Civilă, de Contencios Administrativ și Fiscal.

Nu mă surprinde deloc, în contextul în care, la o jumătate de an de la alegerile locale, consilierii PSD din CL Piatra Neamț nu fac altceva decât să încerce blocarea oricărui proiect, blocarea bunei funcționări a administrației publice locale.

În campania electorală (care pentru consilierii PSD nu s-a terminat), ne povesteau despre cum o să construiască ei o administrație modernă, transparentă, în interesul cetățeanului. Au demonstrat și demonstrează că politica lor are legătură cu interesul de partid, cu interesul personal, cu interesele de grup, dispuși să sacrifice în orice moment interesul cetățeanului.

Am intrat în politică de 2 ani, având credința că pot face mai mult și mai bine pentru cetățenii orașului, pentru copiii noștri, promovând reforma și mai ales, o altfel de politică.

Într-o luptă politicianistă mizerabilă poate sunt prea tânăr, neexperimentat și naiv, dar știu foarte bine ce îmi doresc și ce doresc pentru Piatra Neamț și cetățenii acestui minunat oraș.

Obiectivul meu este să le arătăm pietrenilor că se poate și altfel, mai bine, mai eficient, mai transparent.

Nu am intrat în politică pentru o competiție politică sterilă și continuă, am intrat în politică pentru o administrație care să promoveze creșterea calității vieții cetățenilor.

Voi rămâne responsabil, implicat, chiar cu un statut de „viceprimar suspendat”, fără salariu, în limitele legii și ale bunului simț, în calitate de consilier local al Municipiului Piatra Neamț.

Am încredere în Justiție și voi merge până la capăt pentru respectarea legalității, a adevărului și a statutului pe care l-am câștigat într-un mod legitim”, transmite Alin Lehadus.

De remarcat ar mai fi ca niciun coleg de partid de al lui Lehadus nu a avut vreo reactie publica dupa suspendarea acestuia, nici macar Madalina Ciubotaru, cea care se erijeaza in lider (chiar daca oarecum clandestin) al partidului lui Ponta in Neamt si care cu sprijinul partidului ocupa functia de vicepresedinte al CJ Neamt.

Viceprimarul de Piatra Neamț, Alin Lehăduș este suspendat din funcție, de astăzi, 11 martie 2021, ca urmare a atacării în Contencios a HCL prin care acesta a fost votat, in urma mai multor demersuri facute de PSD Piatra Neamt.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.