Forfota mare in aceasta dimineata la ora 9 in zona Pietricica din Piatra- Neamt, unde in unul dintre spatiile AJOFM Neamt, a fost organizat un targ de locuri de munca pentru asistatii sociali, apti de munca, dar care prefera sa traisca din banii oferiti de stat ca ajutor.

Forfota nu se datora unei mari dorinte de munca, ci pentru ca legea s-a schimbat si cei care nu raspund chemarii AJOFM, vor pierde banii incasati pe nemunca. Astazi au fost invitate sa-si gaseasca un loc de munca 282 de persoane din Piatra- Neamt si din comunele invecinate, dintre care s-au prezentat 227. Cei care au fost chemati si nu au venit, vor mai fi invitati o data, apoi se va trece la taierea ajutorului social. Fara ajutor social vor ramane si cei care astazi au fost selectati pentru angajare, dar refuza sa se prezinte la munca.

Cei mai multi dintre asistatii social buni de munca au spus ca nu au mai muncit niciodata si s-au plans ca nu-i angajeaza nimeni pentru ca nu au studii. ”Unde sa muncesc? Am fost la puscarie”, spune un barbat bine cladit, in varsta de aproximativ  35-40 de ani, cu 6 copii acasa si cu nevasta casnica. Altii spun ca au vrut sa munceasca dar nu i-a angajat nimeni, iar un tanar a spus ca nu-i convine salariul: ”Daca îmi da 1.000 de euro ca afara, ma duc la munca. Dar la salariile astea, pentru ce sa muncesc?”. Tot el spune ca nu a mai fost angajat niciodata, nici in tara nici in strainatate.

”24 de persoane au fost selectate de catre angajatori in vederea unui interviu ulterior la sediul firmei sau a punctului de lucru, iar 11 au fost incadrate pe loc.

De asemenea, 11 persoane au refuzat un loc de munca, iar pentru acestea se vor face comunicari la Agentia de Plati si Inspectie Sociala Neamt in vederea sistarii platii venitului minim garantat”, se arata intr-un comunicat al AJOFM Neamt, cu rezultatele de dupa incheierea actiunii.

Mai jos, un material video realizat de TvmNeamt:

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.