Actualizare: Vezi AICI- IPJ Neamt, precizari cu privire la incident

Stirea initiala: Civilizatia pentru multi dintre romani se rezuma doar la a da exemple de cate ori au ocazia, despre cum e ”la noi in Italia” sau cum e ”la noi in Germania” ori pe alte meleaguri occidentale, unde nu-i asa, legea, bunul simt si regulile de convieturie sociala sunt sfinte si asa ar trebui sa fie si ”la voi in Romania”. Astfel de lupi moralisti intalnim la tot pasul, mai ales pe retelele de socializare.

Loading...

Numai ca atunci cand sunt pusi in fata unor situatii simple, cum ar fi sa se supuna legitimarii de catre politisti, devin agresivi, invoca drepturi de ”cetatean european”, scuipa si injura politistii.

La fel s-a intamplat si astazi in Piata Centrala din Piatra Neamt unde un pieton a traversat centura orasului prin loc nepermis. A fost vazut de un echipaj de politie nationala format din doi politisti si un politist local. Evident, barbatul a fost asteptat pe trotuar de politisti si s-a procedat la legitimarea lui, urmand ca mai apoi sa fie sanctionat cu amenda sau cu avertisment, pentru ca data viitoare sa traverseze pe trecerea pentru pietoni si sa nu-si mai puna viata in pericol.

Omul a devenit pe loc agresiv, a refuzat legitimarea, a vrut sa-i lase pe politisti vorbind singuri si de aici a inceput un adevarat balci cum numai la ”cetatenii europeni” se poate vedea. Nu a lipsit nici gloata isterica, solidara cu contravenientul care a adresat catre politisti cuvinte civilizate de genul ”crucea ma-ti”, ”ia uă mâna de pe el”, ”animalule”, ”iei bani din banii mei uă boule”, etc. Asa ca a fost nevoie sa mai vina inca 3 politisti in sprijin pentru ca situatia sa poata fi tinuta sub control.

Pana la urma, cetateanul a ajuns tot la sediul politiei unde a fost amendat si pentru tulburarea linistii si ordinii publice. Daca ar fi scos buletinul cand i s-a cerut sau daca ar fi dat datele de identificare in caz nu avea documentul la el, tot acest balci ar fi fost evitat.

Din pacate, episodul de astazi din Piatra- Neamt nu este singular, ba chiar se intampla alarmant de des si denota o lipsa crasa de educatie. Orice cetatean din tara asta ar trebui sa stie ca este obligat sa prezinte documentele de identitate la cererea politistilor, iar in caz de refuz este condus la sectie/sediu pentru a fi identificat. Daca refuza si sa mearga la sediu se alege cu o pereche de catuse si daca este nevoie si cu niste pumni in cap, pentru ca politistii nu sunt pusi de prosti in strada ca sa fie tinta injuraturilor unor imbecili. Totodata, orice cetatean din tara asta ar trebui sa stie ca politistii de la noi sunt mult prea blanzi, chiar nepermis de blanzi cand sunt in fata unor exaltati care in prostia lor cred ca legitimarea este un abuz.

Politistii din imagini merita toata aprecierea pentru modul exemplar in care au actionat si pentru ca nu s-au lasat intimidati de apucaturile ”cetatenilor europeni” traitori pe langa noi, astia care nu prea stim cum e cu Europa.

Ionut CORFU (sursa video- facebook)

Loading...
DISTRIBUIȚI

7 COMENTARII

  1. 3 „politisti” nu au fost in stare sa puna catuse unei persoane. Oare din cauza burtilor sau a inconpetentei ? Unde este antrenamentul lor in astfel de cazuri unde ca sa nu se adune lumea ca la urs trebuie sa isi faca treaba in max 1 min.

  2. Frumos articol , frumos spus domnule reporter numai ca unii nu inteleg ce inseamna sa fii civilizat. In alte tari civilizate politia scoate arma din dotare eventual , te imobilizeaza culcat cu mainile intinse si nu mai face nimeni atatea mofturi de cetățean cu drepturi. Politistii saracii chiar nu stiau cum sa reactioneze in fata gloatei de filmangii care-i mai si injurau. In astfel de situatii chiar nu stii cum sa te comporti ca sa nu dai rau…

    • Dar nu este elecventa comparatia in strainatate ca ai x6 sau logan esti tratat la fel ca esti zidar sau senator de asemenea la noi caz real in fata la spital politia locala dadea amenxi la cei ce parcau pe zona hasurata deci neregulamentar iar patronul de la tehnoprod cu lexus statea bine merci asa ca sa nu ne miram de ce politia nu are autoritate di respect

  3. Domnule Corfu:
    Îmi pare rău dar în procedura de legitimare, în caz de refuz, nu scrie de pumni în cap dați de polițiști unui contravenient! Spune de imobilizare lucru pe care politia noastră nu știe sa-l facă fără circ! Dacă ai primi d-ta pumnii în cap și jeturi de spray paralizat de la un nepregătit de gardian public nu cred ca ti-ar conveni.

  4. Nu a dat nimeni pumni in cap, imobilizarea implică și riscuri!Iar prin folosirea termenului de gardian public, dovedești că traiesti n vremuri apuse !

LĂSAȚI UN MESAJ