Hotul de la Aqua Park a fost prins sambata (6 ianuarie) de politisti. Potrivit IPJ Neamt, acesta se afla ca pasager intr-un autoturism la Viisoara, in momentul in care a fost capturat dupa trei zile de cautari.

Romeo Lina a fost filmat in timpul audierilor imediat dupa ce a fos prins si acesta marturiseste cat de usor se pot deschide vestiarele clientilor de la Aqua Park, cu chei potrivite luate din locul in care ele sunt tinute de administratorii complexului. El chiar avea asupra sa mai multe chei cu care ar fi putut oricand sa repete isprava de pe 2 ianuarie. Cel putin 4 dintre ele sunt chei originale sustrase de sub nasul personalului Aqua Park, complex detinut de firma de constructii Moldocor.

Loading...

Intre timp, femeia care a ramas pe 2 ianuarie fara mai multe bunuri, a dat de urma telefonului la o casa de amanet din Piatra- Neamt dupa ce hotul a recunoscut ca l-a dus acolo. Desi initial cei de la casa de amanet au sustinut ca telefonul nu mai este, astazi au anuntat ca l-au gasit si l-au inapoiat pagubitei, insa dispozitivul fusese resetat.

Si aici revine in discutie subiectul caselor de amanet, care ar trebui daca nu interzise, macar sa aiba o lege de functionare reglementata drastic. Se dovedeste inca o  data ca aceste afaceri sunt de fapt raiul hotilor. In cazul de fata, este evident ca cei de la amanet stiau ca nu va mai veni nimeni dupa telefon odata ce l-au facut nevazut in secunda doi dupa semnarea contractului (foto), in conditiile in care ar fi trebuit sa astepte macar 30 de zile pana expira contractul.

Lina Romeo (suspectul de furt de la Aqua Park) are 47 de ani si a mai fost condamnat la inchisoare de cel putin doua ori. O data pentru viol si o data pentru talharie. De fiecare data a fost eliberat inainte de termen si de fiecare data instanta a dispus masuri de reintegrare sociala, astfel primind locuinta sociala de la primaria Alexandru cel Bun si fiind ajutat sa-si gaseasca un serviciu. Ultimul loc de munca l-a obtinut cu ajutorul primarului Ion Rotaru, la o societate comerciala unde era platit cu 1.600 de lei pe luna, insa a muncit doar cateva luni, apoi a revenit la vechile sale obiceiuri.

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ