Primarul PSD al comunei Damuc, Anton Covasan s-a dezlantuit intr-un atac furibund la adresa conducerii judetului Neamt (video, mai jos). Fara sa dea nume, este lesne de inteles ca primarul s-a referit la prefectureasa Daniela Soroceanu, presedintele CJ Ionel Arsene si vicepresedintele CJ Ion Asaftei.

Nemultumirea lui Covasan a pornit de la faptul ca niciunul dintre cei trei nu a onorat invitatia lui de a participa la ceremonia de semnare a declaratiei de reUNIRE cu Moldova, care a avut loc astazi, 27 martie: ”Noi aici la Damuc suntem parasiti. Avem dureri, avem nevoi, dar nu vor sa vina aici. Bine ca s-au dus la raftul americanului (n.n referire la vizita amabasadorul SUA la Piatra Neamt unde au fost prezenti cei enumerati mai sus), dar la reUNIRE nu au fost in stare sa vina. Am fost la ea (n.n. prefectureasa Soroceanu) si nu m-a primit. Am fost cu problemele oamenilor. De 10 ani sunt primar aici si ne chinuim sa obtinem acte de proprietate pe terenuri ale comunei. Sunt mai multe familii care nu reusesc sa reintre in posesia terenurilor pe care le-au avut in stapanire. De asta am fost la usa ei. Bine ca are Romsilva paduri si sedii de lux. Romsilva este mai rau decat stat in stat. Trec prin fata ocoalelor silvice si vad utilaje noi. Primaria nu are utilaje noi ca nu sunt bani, noi  trebuie sa facem credite. M-am saturat sa mi se zica ciuma rosie. Dar va veni si vremea noastra, a celor mici sa ne ridicam din mizerie”. Este doar o mica parte din rabufnirea primarului Covasan care zilele trecute spunea public faptul ca prefectureasa Soroceanu nu l-a primit in birou si cel mai probabil, gestul de azi al celor din conducerea judetului a fost unul de razbunare fata de curajul primarului de a spune lucrurilor pe nume.

Ionut CORFU

 

Loading...
DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. Bravo d-le primar in sfârșit mai sânt și primari care vad realitatea și nepăsarea celor de la nivel județean și central carora nu le pasă de nimic in tara asta numai de binele lor si-a acolitilor lor Toată stima domnule primar din partea unuia care vă cunoaste bine și știe că santeti un om de ispravă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.