Astazi a avut loc a 50-a editie a Sarbatorii Razboienilor, locul celebrei batalii a ostilor lui Stefan cel Mare impotriva turcilor, din urma cu peste 500 de ani, in urma careia otomanii au suferit o infrangere rasunatoare.

La deschiderea evenimentului au participat primarul Bogdan Țarălungă, vicepresedintele CJ Neamt, Ion Asaftei si prefectul Daniela Soroceanu. A avut loc o ceremonie religioasa pentru eroii cazuti in luptele de la Valea Alba, urmata de depuneri de coroane.

Loading...

Tin sa va multumesc pentru prezenta la aceasta mare manifestare, 542 de ani de la marea batalie a lui Stefan cel Mare si Sfant impotriva ostilor otomane. Aducem astazi recunostinta vesnica faptelor de glorie si vitejie al inaintasilor nostri care s-au jertfit pentru tara in acele vremuri, mai ales ca in acest an sarbatorim 100 de ani de la nasterea tarii noastre”, a declarat primarul Bogdan Taralunga

Si Ion Asaftei a tinut sa evoce memoria domnitorului Stefan cel Mare: ”Este a 50-a editie a acestei sarbatori si sentimentul de mandrie ne copleseste pe toti. Sarbatorim astazi vitejia eroilor acestui neam. Cred cu tarie ca a ne cinsti eroii inseamna a omagia faptele lor si adevarul istoric. Suntem aici pentru ca noi romanii avem icoane morale morale care ne-au usurat prin faptele lor de vitejie, drumul prin istorie. Cea mai importanta personalitate istorica a poporului roman din toata istoria sa, adevarata icoana morala neintinata si neclintita, a fost cea a lui Stefan cel Mare si Sfant care nu a permis nimanui sa calce Tara Moldovei sau sa-i strice randuielile crestine, fara sa fie pedepsit. Respect si piosenie pentru eroii acestui neam.”

Manifestarea a continuat cu o parada militara a Batalionului 634 Infanterie Piatra- Neamt si cu un spectacol de muzica sustinut de artisti romani de renume. Mai jos, un material VIDEO realizat de tvmneamt.

Ionut CORFU

 

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ