Ziua Eroilor Neamului a fost marcata astazi si la Roznov, judetul Neamt, printr-o ceremonie cu depunere de coroane la Monumentul Eroilor din centrul orasului. Alaturi de primarul Ionel Ciubotaru, la eveniment a participat si deputatul PSD Neculai Iftimie care a depus o coroana de flori din partea Parlamentului Romaniei.

O adevarata lectie de istorie despre luptele eroice ale ostasilor romani, a fost tinuta de profesor dr. Paul Daniel Nedeloiu de la liceul din Roznov.

Loading...

Primarul Ionel Ciubotaru a venit cu rugamintea la cei prezenti, de a-si aduce aminte in fiecare zi de eroii neamului: ”Astazi  este o zi importanta cu doua semnificatii mari. Inaltarea lui Isus catre ceruri si Ziua Eroilor. Sunt mandru ca astazi alaturi de mine sunt domnul deputat Neculai Iftimie, consilierii locali, aparatul propriu al primariei si elevi de la liceul si scoala din Roznov. Avem datoria sacra de a ne aminti tot timpul si in mod special in aceasta zi mareata de eroii neamului, de cei care au cazut pe campul de lupta. Rugamintea mea este sa va aduceti tot timpul aminte de eroii patriei”

Si deputatul Iftimie a tinut sa aminteasca semnificatia ecestei zile importante pentru neamul romanesc:

Ziua Eroilor este o sărbătoare națională din România pentru comemorarea bărbaților și femeilor care au murit în timp ce serveau în forțele armate. În România, prin Decret-lege s-a stabilit ca aceasta să fie sărbătorită în fiecare an cu prilejul zilei Înălțării Domnului, iar România a devenit prima țară care îi comemorează în aceeași zi pe eroii străini și pe cei români. Această dată a fost stabilită ca urmare a Tratatul de la Versailles unde țările beligerante s-au obligat prin semnarea tratatului la întreținerea mormintelor ostașilor îngropați pe teritoriile statelor respective, precum și a monumentelor comemorative de război dedicate acestora. În timpul comunismului, data a fost schimbată la 9 mai, dar după s-a revenit la data inițială.

În această zi, în toate bisericile din țară și străinătate se face pomenirea tuturor eroilor români căzuți de-a lungul veacurilor pe toate câmpurile de luptă pentru credință, libertate, dreptate și pentru apărarea țării și întregirea neamului”, a declarat deputatul Neculai Iftimie.

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.