Inscrierile pentru examenul de admitere in profesia de avocat au inceput si se incheie pe 17 august. Dosarul se depune la secretariatul Baroului Neamt, iar examenul pentru sesiunea septembrie se va desfasura in data de 14 septembrie 2015, la Centrul territorial Iasi al Institutului National pentru Pregatirea si Perfectionarea Avocatilor.

Din 18 august si pana pe 20 august baroul va analiza dosarele candidatilor, daca sunt complete, daca intrunesc conditiile de intrare in examen, iar apoi pot fi facute contestatii ce vor  fi solutionate in perioada 22 – 24 august.

Loading...

Uniunea Nationala a Barourilor din Romania a stabilit ca examenul din acest an va consta intr-un test grila de verificare a cunostintelor juridice la disciplinele organizarea si exercitarea profesiei de avocat, la drept civil si drept procesual civil, drept penal si drept procesual penal. Fiecare raspuns corect primeste un punct, iar candidatii au nevoie pentru a fi declarati admisi de minim 10 puncte la fiecare disciplina si minim 70 de puncte in total. Taxa de examen este de 1.000 de lei si anul acesta. Pot participa la examen candidatii care indeplinesc conditiile stabilite de legea nr. 51/1995. In plus, cei care vor sa dobandeasca titlul profesional de avocat definitiv mai au de depus la dosar daca este cazul si dovada promovarii examenului de definitivare in functia juridica indeplinita anterior.

Loading...
DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.