Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Roman au identificat și reținut pentru 24 de ore un bărbat din Roman, bănuit că ar fi încălcat ordinul de protecție emis de instanța de judecată.

La data de 17 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Roman au fost sesizați de către o tânără de 29 de ani, din Roman, cu privire la faptul că fostul său concubin a încălcat ordinul de protecție emis împotriva sa.

Polițiștii au stabilit că un bărbat de 45 de ani, din Roman, față de care era emis un ordin de protecție, a pătruns, cu acordul tinerei, în locuință pentru a-și vedea copilul și pentru a-și lua mai multe  lucruri personale, însă, după aproximativ 30 de minute, acesta fiind sub influența băuturilor alcoolice, a devenit violent și a exercitat acte de violență asupra acesteia.

Bărbatul ar fi încălcat ordinul de protecţie emis de Judecătoria Roman, care a dispus evacuarea acestuia din locuinţa comună, precum şi obligaţia de a păstra o distanţă minimă de 100 de metri faţă de tânăra în cauză şi locuinţa acesteia. Acesta, nefiind la prima abatere, se afla sub control judiciar.

În urma administrării probatoriului, bărbatul a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunilor de violență în familie și nerespectarea ordinului de protecție, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Neamț.

La data de 18 ianuarie, Judecătoria Roman a dispus înlocuirea măsurii preventive a controlului judiciar cu măsura arestului preventiv pe o perioadă de 30 de zile, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Neamț.

sursa: IPJ Neamt

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.