Cladirea spitalului vechi din Piatra- Neamt ar putea fi consolidata sau chiar demolata si reconstruita din temelii.

Sevil Shhaideh, vicepremierul Romaniei si ministrul Dezvoltarii a sustinut o conferinta de presa la Consiliul Judetean Neamt, de unde a mers direct la Spitalul Judetean Neamt, pentru a vedea exact situatia cladirii spitalului vechi, care prezinta risc ridicat la seism, fiind foarte veche.

Loading...

Ea a fost insotita de presedintele CJ Neamt, Ionel Arsene si a fost asteptata in curtea spitalului de catre directorul Liviu Negelschi, care i-a prezentat pe larg situatia grava a cladirii.

Shhaideh a declarat ca asteapta un raport complet cu starea in care se afla cladirea si a dat asigurari ca va aloca suma necesara pentru rezolvarea problemei: ”Vreau sa stiu in primul rand ca pacientii sunt in siguranta si ca exista o solutie pentru ca ei sa poata primi ingrijiri medicale in alta parte, in cele mai bune conditii. Astept documentatia si propunerile cu solutiile tehnice, apoi, cand specialistii vor stabili varinata pe care mergem (n.n. demolare, consolidare, etc.) si se vor cunoaste si costurile, se vor aloca fonduri.”

Cladirea spitalului vechi este construita in 1935, se afla intr-o continua stare de degradare si prezinta risc seismic ridicat, fapt pentru care nu are nici avizele ISU.

Ionel Arsene a declarat ca in perioada imediat urmatoare, cu ajutorul specialistilor, se vor face demersurile necesare pentru a se identifica exact solutia care va fi aplicata, respectiv daca se merge pe construirea unei noi cladiri sau daca va fi consolidata si modernizata cea actuala, toodata, fiind stabilite si costurile pe care le presupune investitia.

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ