Ionel Arsene si Daniela Soroceanu (secretara judetului Neamt), au fost reclamati la Prefectura Neamt, de consilierul judetean USR, Florin Zaharia. Obiectul sesizarii trimise pe adresa prefectului, este modul in care s-a desfasurat votul pe un proiect de hotarare, prvind concursul pentru postul de director adjunct la DGASPC, despre care se spune ca este cu dedicatie pentru Laurentiu Dulama, caruia i s-a promis functia respectiva, in schimbul votului pentru alegerea vicepresedintilor CJ Neamt, in sedinta de CJ care va avea loc astazi. Desi nu-i nominalizeaza pe cei doi, din declaratia lui Zaharia, reiese clar ca in plangerea cu destinatia Prefctura Neamt, este vorba despre Arsene si Soroceanu. ”Ieri am sesizat Instituția Prefectului Neamț, cu privire la Hotărârea Consiliului Județean prin care a fost desemnat reprezentantul CJ în comisia de concurs pentru postul de director adjunct la DGASPC Neamț.

Din punctul meu de vedere, votul pentru acest proiect de hotărâre a fost viciat prin nesupunerea la vot a ambelor propuneri de candidați pentru comisia respectivă de concurs. Nu vreau să intru acum în detalii referitoare la cine va ocupa postul respectiv, dar modul în care au orchestrat votul doamna secretar general al județului și președintele CJ Neamț mi-a confirmat că ceva este putred legat de acest subiect. Motiv pentru care consider că este necesar ca Prefectura să verifice dacă procedura s-a desfășurat corect.

Ideea legată de acest concurs este simplă: un singur candidat înscris, o comisie de concurs favorabilă și un post călduț pe durată nedeterminată. În schimbul a ce? Vom afla cât de curând!

Da, propunerea președintelui PSD a trecut cu o majoritate de 19 voturi, dar asta nu înseamnă că nu trebuia să se țină cont și de cealaltă propunere. Nimeni nu poate garanta că, în condițiile supunerii la vot a două propuneri, rezultatul ar fi fost similar.
Desfășurarea evenimentelor o puteți regăsi în plângere.
Aștept cu interes un răspuns din partea Prefecturii Neamț”, spune Florin Zaharia.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.