Zilele lui Paul Tablan la sefia IPJ Neamt, sunt numarate, afirma surse din politie si din mediul politic din Neamt. Potrivit acestora, s-ar vrea ca in maximum doua saptamani, seful IPJ Neamt sa fie demis sau sa fie constrans ori convins sa-si dea demisia.

In acest sens, ministrul de interne Carmen Dan, a trimis de cateva zile o echipa formata din nu mai putin de 11 ofiteri, pentru a verifica in amanunt activitatea conducerii IPJ Neamt, informeaza presa locala.

Loading...

Schimbarea lui Tablan se incearca de peste un an de zile, iar in locul lui ar urma sa fie adus un ofiter ascultator si supus politicenilor aflati acum la butoane, tot din zona Targu- Neamt, de unde au venit mai multi șefi și șefe de institutii din Neamt dupa ce PSD a castigat alegerile locale si parlamentare (Vezi- LUI DESPESCU I S-A TRAS ȘI DE LA NEAMȚ. ȘEFUL IPJ, GREU DE DEMIS)

Asa se explica numarul mare de ofiteri trimisi in control, in conditiile in care la IPJ Neamt nu s-a intamplat nimic notabil, cum ar fi vreun scandal rasunator sau vreo grava eroare de management.

Din informatiile noastre, Tablan trebuie executat (din functie) pentru ca asa vor niste politicieni. Nu putem da inca nume, pentru ca informatiile sunt greu de verificat. Miza o reprezinta stoparea/musamalizarea unor dosare aflate acum in instrumentare la Serviciul Economic in care apar mai multi smecheri cu diverse potlogarii. De mai multe luni, ofiterii de la Economic sunt supusi unor presiuni enorme, unii rezistand cu greu si luand in calcul foarte serios sa se transfere, sa-si dea demisia sau sa iasa cumva la pensie. Pentru ca multe dosare de la Economic ar urma sa ajunga la DNA si sunt slabe semne ca ar putea fi musamalizate, nu a ramas decat varianta cu schimbarea sefului IPJ, inlocuitorul lui Tablan urmand sa rezolve problema in mod favorabil potentatilor zilei.

O alta miza ar fi preluarea controlului IPJ pentru a se putea fabrica dosare bazate pe fapte mai mult sau mai putin reale ori inventate, adversarilor politici incomozi si in general tuturor celor care misca in front, inclusiv afaceristi. Se vorbeste chiar despre niste liste deja intocmite, cu oameni care trebuie speriati cu dosare sau chiar bagati la racoare, dupa ce se va rezolva problema Kovesi si se va putea controla politic activitatea procurorilor din Parchete. Unii dintre cei vizati ar fi fost deja avertizati despre ce ar putea pati daca nu sunt cuminti.

Deci este foarte posibil ca de aceasta data, controlul trimis de Carmen Dan sa nu mai dea gres, pentru ca in joc este controlul absolut a aproape tot ce misca in judet. Departe de noi sa luam apararea institutiilor de forta si/sau sefilor acestora, dar nu putem sa nu remarcam patima cu care se incearca in mod repetat schimbarea sefului Inspectoratului de Politie Judetean, ceea ce nu ne duce cu gandul decat la scopurile enumerate mai sus.

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ