Complexul Muzeal Judetean Neamt va organiza o serie de manifestari in judet cu ocazia “Zilei Internationale a Muzeelor”. Astfel,  la Muzeul de Istorie si Arheologie din PiatraNeamt activitatile vor in cepe sambata, la ora 15:00 si se vor desfasura pana la miezul noptii.Este vorba despre  vernisajul expozitiei de arte plastice Atitudini organizata in colaborare cu Asociatia „Centrul de Excelenta in Dezvoltare Personala SOLOMON” (Brasov) si Liceul de Arta „Victor Brauner” Piatra-Neamt. Va urma prezentarea proiectului Evul Mediu recompus – dans medieval si teatru: Farsa jupanului Pierre (elevi ai Scolii Gimnaziale „Elena Cuza” Piatra Neamt si „Nicolae Iorga” Pingarati). Apoi se va desfasura atelierul de ceramica – Etape de lucru in realizarea ceramicii de cult (perioada neo-eneolitica), prezinta ceramistul Iulian Gorea, si expozitia De Vaza (prezentare obiecte decorative, portelan si ceramica din colectia Bogdan Roman si Ciprian Popa).

La Targu neamt, in cadrul Muzeului Memorial „Ion Creanga” Humulesti, inceopand cu ora 13:00, va avea loc evenimentul  ,,Poftim la sezatoare…acasa la Ion Creanga!” la care vor participa elevi de la Liceul Tehnologic Oglinzi si Clubul Copiilor Targu Neamt insotiti de Fanfara de la Raucesti.

Loading...

La Muzeul de Istorie din Roman vor fi doua zile de sarbatoare. Duminica, de la ora 16:00 va avea loc prezentarea proiectului „Cultura, arta si educatie” (deschiderea expozitiei temporare si festivitatea de acordare a diplomelor de participare cadrelor didactice), iar luni, de la ora 15:00, – simpozionul “Dascali romascani de altadata” (editia a III-a).

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.