În perioada 29-30.10.2018, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Bicaz împreună cu cei din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Bicaz au acţionat pe linia protejării fondului forestier naţional.

Astfel, la data de 30 octombrie a.c., poliţiştii au depistat în fondul forestier administrat de Ocolul Silvic Bicaz, doi bărbaţi de 25, respectiv 41 de ani, ambii din Oniceni, care recoltau trufe folosindu-se de câini special dresaţi în acest sens.

Asupra acestora a fost găsită cantitatea de 3,5 kg de trufe (în valoare de 16.100 de lei), care a fost ridicată în vederea confiscării şi predată lucrătorilor din cadrul Ocolului Silvic Bicaz. Totodată, poliţiştii i-au sancționat contravenţional pe cei doi cu amendă de 5000 de lei fiecare, conform Legii nr.171/2010R.

Poliţiştii vor continua astfel de activităţi şi în perioada imediat următoare, în vederea protejării fondului forestier naţional cât şi a prevenirii şi combaterii delictelor silvice.

(sursa: IPJ Neamt)

DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

  1. Poliția Română a rezolvat furtul de material lemnos din pădurile României acum se ocupa de cautatorii de trufe care aduc mari prejudicii fondului forestier .Daca esti prins cu o căruță de lemne precis iei o amenda mai mică.Atentie cautatorî de ghete si bureti voi urmați.Zilnic dispar sute de metri cuib de lemn,păduri întregi si noi prindem trufari.Nu stiu ce calcul au facut de unde au scos 16.100 lei prejudiciu.Inca odata ROMSILVA va trebui să elibereze PERMISE INDIVIDUALE DE RECOLTARE TRUFE.Precis acele păduri sunt concesionate băieților deștepți si au fost turnati de către ceilalți.Atata politie ptr 2 trufari.In tara pădurarii sunt bătuți de hotii de lemn, poliția unde este atunci?cauta trufari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.