Gîrcina Bike Tour continuă cu editia a doua, care va avea loc duminica, 22 mai, după ce prima editie, cea de pe 26 septembrie anul trecut, a adunat peste 200 de biclisti, foarte multi din Piatra Neamt, dornici de o plimbare prin natura, pe un traseu nu foarte dificil. ”Vă așteptăm duminică 22 mai, ora 11, la o tură cu bicicleta alături de familie și prieteni. Traseul are o lungime de aproximativ 10 km, dificultate medie și vor fi amplasate puncte de hidratare pe distanța de parcurs. Plecarea este de la Baza Sportiva Oprișeni și sosirea în satul Almaș, unde organizatorii vă așteaptă cu unele surprize specifice zonei”, este invitatia primarului Mihai Gontaru, cel care a avut ideea organizarii manifestarii sportive care are sanse reale sa puna Gîrcina in scurt timp, pe harta amatorilor de turism în mișcare.

Asadar duminică, 22 mai, de la ora 11, amatorii de o tura cu bicicleta sunt așteptați la Baza Sportivă Oprișeni pentru a participa la ”Gârcina Bike Tour”. Nu este o competiție, ci un mod plăcut de a face mișcare și a petrece timp de calitate cu oameni frumoși – mulți dintre ei membri ai comunității de cicliști din Piatra-Neamț. De data aceasta, traseul este spre Almaș (pe Gîrcinuța), iar la finish, ca si la prima editie, participantii vor fi asteptati cu merinde traditionale, oferite de un producator local. Pe traseu vor fi oferite si energizante la punctele de hidratare și vor fi puse la dispozitie mașini pentru cei care nu vor mai putea pedala.

Având în vedere că ediția de anul trecut a fost un real succes, mă gândesc că anul ăsta vor fi și mai mulți participanți, nu numai din Gîrcina, ci și din Piatra-Neamț și din localitățile învecinate”, a declarat Mihai Gavril Gontaru, primarul comunei Gârcina, citat de ziarulatitudineadeneamt.ro. ”Invităm pe toată lumea, cu mic, cu mare, la o ieșire în aer liber cu familia și cu prietenii. Iar dacă anul trecut am avut un traseu către Lacul Cuiejdel, anul acesta ne-am propus să facem cunoscut satul Almaș, având în vedere că avem și Mănăstirea Almaș în preajmă și poienile din continuarea drumului forestier, unde se duce multă lume în week-end. Noi dorim să punem în valoarea toate frumusețile pe care le avem în zona noastră și dorim, de asemenea, să promovăm producătorii locali, pe care i-am invitat să-și expună produsele: brânzeturi, miere de albine, zacuscă, magiun sau dulcețuri.

Participanții de anul trecut au fost foarte încântați de tot ceea ce le-am pus la dispoziție, au rămas cu o imagine foarte frumoasă despre comunitatea noastră iar noi – primăria și consiliul local – nu dorim altceva decât să ne promovăm comuna și să-i încurajăm pe cei care vor să facă produse autentice. Anul trecut mi-a plăcut cel mai mult că am văzut o mulțime de părinți venind cu copii la plimbare și chiar dacă n-au reușit să ajungă până la final pe bicicletă, i-am mai ajutat, avem și acum mașini la dispoziție pentru cei care nu reușesc să parcurgă tot traseul, în așa fel încât să ajungă fiecare la destinație și să se bucure de produsele gustoase și de atmosferă”.

Imagini de pe traseul celei de a doua editii Gîrcina Bike Tour:

Mihai Gontaru s-a gândit sa organizeze Gîrcina Bike Tour, dupa ce a observat foarte multi biciclisti, folosind traseul dinspre Piatra Neamt, pe Valea Viei pana la Oprișeni. Daca anul trecut au participat peste 200 de persoane, anul acesta, la Gîrcina sunt asteptati peste 300 de biciclisti.

Am luat legătura cu cei de la Masa Critică și mi-au spus că este un interes foarte mare pentru plimbările în aer liber și atunci ne-am gândit să facem o combinație între mișcare și promovarea zonei. Noi nu facem acest traseu pentru a performa, important este să plecăm cu toții și să ajungem cu toții la destinație, chiar dacă unii ajung mai repede și alții mai târziu. Ideea este să ne bucurăm de natură, mai ales că e primăvară, e verde și o plimbare în aer liber face bine oricui”, a mai precizat primarul Gontaru,pentru sursa citata. Pentru o mai bună organizare a evenimentului, participanții sunt invitati să completeze un formular de întregistrare diponibil AICI.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.