Judetul Neamt se afla pe locul 33 in topul judetelor cu cele mai mari pensii, realizat recent de site-ul economica.net, pe baza informatiilor furnizate de Casa Nationala de Pensii. Potrivit statisticilor, cea mai mare pensie lunara inregistrata in judetul Neamt este de 5.724 de lei, in timp ce pensia medie lunara pe judet este de 743 de lei. Statistica nu include pensiile magistratilor, ci doar pe cele din sistemul public de pensii.

Cea mai mare pensie din Romania este incasata de un bucurestean, aceasta fiind in valoare de 28.000 de lei. Pe locul doi se afla un pensionar din Satu-Mare, care incaseaza lunar peste 19.400 de lei din pensie. Acesta este urmat, in top, de un aradean – cu o pensie de 19.000 de lei si un sucevean, care incaseaza lunar peste 16.600 de lei. Pe locul cinci se afla un pensionar din Teleorman, cu o pensie de circa 13.800 de lei.

Conform datelor prezentate pe economica.net, circa 4.700 de romani incaseaza lunar o pensie de 1 leu, Bucurestiul fiind si de aceasta data in frunte, cu un numar de 561 de pensionari aflati la limita subzistentei. Din 2010 incoace, acestia beneficiaza si de o indemnizatie sociala, in cuantum de 349 de lei. In judetul Neamt sunt inregistrate 10 astfel de situatii, in care pensionarii primesc 1 leu, in functie de stagiul de cotizare, restul banilor reprezentand indemnizatia sociala minima.

Intre judetele cu cei mai multi beneficiari de pensie minima se mai numara judetul Teleorman, cu 420 de pensionari, si judetul Prahova, cu 370 de pensionari. Potrivit economica.net, in luna mai 2014, Guvernul a platit pensii pentru 5,19 milioane de romani, asigurati in sistemul de asigurari sociale de stat, inclusiv agricultori, potrivit evidentelor Institutului National de Statistica.

 

https://www.youtube.com/watch?v=8tjxDsp3dgk

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.