Jandarmii nemteni au arborat ieri tricolorul romanesc pe muntele Ceahlau, pe varful Toaca la 1904 metri. Ascensiunea deosebit de dificila pentru aceasta perioada a anului a avut loc cu ocazia implinirii a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu Romania, sub sloganul ,,O echipă. Un steag. Un ideal”. Jandarmilor,  echipei de alpinişti a pompierilor români, lucrătorilor din cadrul Administraţiei Parcului Naţional Ceahlău şi persoanelor civile care au participat la importantul eveniment, li s-a alaturat si lt.col. în rezervă Todirică Daniel, ajuns la varsta pensionarii.

Comunicat, Jandarmeria Neamt:

În perioada 25-27 martie a.c., cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România, în cadrul proiectului ,,O echipă. Un steag. Un ideal.” Echipa Naţională Montană constituită la nivelul structurilor montane ale Jandarmeriei Române a desfăşurat o activitate aniversară în judeţul Neamţ, constând într-o ascensiune pe timp de iarnă a masivului Ceahlău.

Alături de jandarmii montani au fost prezenţi: echipa de alpinişti a pompierilor români, lucrători din cadrul Administraţiei Parcului Naţional Ceahlău precum şi persoane civile, patrioţi adevăraţi ai acestei ţări.

Astfel, această echipă constituită ad hoc, a arborat drapelul României în data de 27 martie a.c. pe vârful Toaca (1904 m) pentru a rămâne la înălţime ca un simbol al unui ideal naţional.

Alături de cei mai buni jandarmi montani din ţară s-a încumetat să parcurgă traseul montan Durău-Cabana Fântânele-Panaghia-Toaca şi lt.col. în rezervă Todirică Daniel, care deşi ajuns la momentul pensionării a răspuns prezent la încă o misiune pe care a executat-o cu succes.

Pe un traseul montan nu tocmai uşor pentru această perioadă a anului, Echipa Naţională Montană, alături de toţi cei prezenţi, a purtat cu cinste drapelul ţării, a păstrat un moment de reculegere în memoria eroilor neamului şi au strigat ,,TrăiascăRomânia!”.

La finalul activităţii lt. col. Bâlbâe Simon din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, şeful Echipei Naţionale Montane şi iniţiatorul proiectului ,,O echipă. Un steag. Un ideal.”a ţinut să mulţumească tuturor participanţilor care au venit din patriotism să arboreze drapelul naţional, subliniind în mod special faptul că sub tricolor cu toţii suntem fraţi.

Ionut CORFU

                                             

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.