100 de mame și copii fugiți din calea barbarilor din armata lui Putin, au ajuns la miezul noptii trecute în Neamt, informeaza Prefectura Neamt. Cei 80 de copii si 20 de femei provin din estul Ucrainei, unde orașe întregi au fost facute una cu pamantul si sute de civili au fost uciși fără milă de trupele ruse. ”Noaptea trecută la ora 23:30 am cazat 100 de mame și copii refugiați din Ucraina, în centrul de agrement ce aparține Direcției Judetene pentru Sport si Tineret de la Oglinzi.

Sunt în marea lor majoritate copii de vârste mici, între 5 și 10 ani (la prima vedere, maxim 20 de mame și 80 de copii).

Provin din estul Ucrainei unde zilele acestea se dau lupte aprige la care participă chiar și părinții acestor copii.

În tabăra de la Oglinzi, copiii vor avea asigurate facilitățile necesare pentru a-și putea continua cursurile online și pentru a-și putea petrece timpul liber pe durata șederii în județul nostru.

IPJ și Politia Locală Tg Neamț vor asigura paza în zonă.

Astăzi, reprezentanți ai DSP îi vor vizita pe copii pentru a verifica starea lor de sănătate.
La acțiunea de noaptea trecută au participat lucrători ai ISU, IPJ, IGI, IJJ și DJST.

Tot astăzi, copii vor vizita Cetatea Neamtului și Casa lui Creanga din Humulesti. Încercam astfel să le distragem atenția de la traumele suferite din cauza războiului”, a declarat prefectul Adrian Niță.

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.