13.000 de euro a cheltuit CJ Neamț pe avize pentru un Centrul Medical promis de Ionel Arsene în 2017, dar care în prezent nu exista.

In luna martie 2017, sub sloganul ”Fapte, nu vorbe!”, Ionel Arsene promitea că in Neamt vor fi construite 5 heliporturi pentru urgente medicale. Unul dintre cele 5 heliporturi, se spunea ca va fi construit la Poiana Teiului. La pachet cu heliportul, în Poiana Teiului era promis si un Centru Medical, care ar fi urmat sa deserveasca si comunele Borca, Farcasa, Ceahlau, Grinties. Costurile anuntate atunci, se ridicau la 2 milioane de lei (500.000 de euro), suma la care CJ Neamt urma sa contribuie cu 155.000 de lei (peste 30.000 de euro) pentru studii de fezabilitate si avizele necesare.

Pana astazi, după 5 ani si jumatate, la Poiana Teiului nu s-a facut nici heliport, dar nici Centrul Medical. In schimb, s-au făcut hârtii, adica s-au obtinut avize. Iar avizele costă bani.

Intr-un raspuns primit de la CJ Neamt in urma unei cereri formulate de tvmneamt.ro, aflăm că avizele pentru iluzoriul Centru Medical de la Poiana Teiului, au costat 63.000 de lei (cam 13.000 de euro) si au fost obtinute printr-o firma din judetul Iasi, denumita Aciv Coninstal A.G. SRL. Firma este administrata de sotia si fiul lui Iulian Roșu inspector la Inspectoratului Județean în Construcții (IJC) Iași.

La ultima raportare, Liliana Roșu (sotia inspectorului si administratora firmei) a încasat din dividende aproape 200.000 lei, în timp ce fiul acesteia (deține pachetul minoritar de părți sociale), a încasat 96.910 lei. În perioada 2016-2019, firma a asigurat servicii de proiectare și asistență pentru mai multe instituții publice din Iași și din țară, scrie presa locala din Iași. In 2019, firma s-a ocupat si de obtinerea avizelor pentru asa-zisul Centru Medical de la Poiana Teiului.

Coincidenta, conform ultimei declarații de avere, Iulian Roșu deține împreună cu soția, pe langa alte proprietati, și 5.000 metri pătrați în Poiana Teiului, plus 50 la sută dintr-o casă de vacanță, aflata tot la Poiana Teiului.

Din raspunsul CJ Neamt, mai rezulta că urmeza sa se mai cheltuie niste bani pentru avize, pentru ca intre timp, cele deja obtinute, pentru care s-au platit 13.000 de euro, au expirat, sau trebuie actualizate. Pentru asta, este prevazuta suma de 165.000 de lei, adica peste 30.000 de euro.

Vezi si

Au trecut peste 5 ani de cand Arsene promitea 5 heliporturi. Au rămas doar vorbe

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.