A trecut mai bine de o luna de zile de la desfasurarea Targului de joburi pentru absolventi, iar Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Neamt a prezentat rezultatele finale ale acestei actiuni care a avut loc concomitent la Piatra Neamt, Roman si Targu Neamt. Insa atunci, cea mai numeroasa participare s-a inregistrat in orasul de sub poalele muntelui Pietricica, mai precis in sala de sport a Colegiului National „Calistrat Hogas”, unde 380 someri si 32 de angajatori au raspuns chemarii organizatorilor. Pe locul doi s-a clasat Romanul, cu 205 de tineri si 46 de firme prezente. Cea mai slaba prezenta s-a inregistrat la Targu Neamt, unde au venit doar 57 de persoane si 7 societati. In total, atunci, in tot judetul au venit 642 de persoane si 85 de agenti economici, care au dispus de 600 de joburi. Fata de alte editii din alti ani, in 2014, agentia de somaj a oferit standuri de consiliere profesionala, medierea muncii, formare profesionala, precum si plasarea in munca, prin reteaua EURES. Pentru cei care atunci nu si-au gasit de munca, ca alternativa, AJOFM Neamt a pus la dispozitia somerilor si un stand, unde tinerii se puteau inscrie la cursuri de formare profesionala. In aceeasi zi, pe foile de pe masa angajatorilor erau afisate urmatoarele ocupatii: curier bagajist, bucatar, sudor electric, instalator, tapiter, tamplar universal, inginer electromecanic, croitor, programator, confectioner textile, inginer proiectant masini, agenti de securitate, tamplari, tractorist, zidar, frizer-coafor, gestionar, consultant financiar si agent asigurari.
La o luna de la desfasurarea Bursei locurilor de munca pentru absolventi, care a fost organizata in data de 26.09.2014, AJOFM Neamt a evaluat rezultatele. Din cele 212 persoane selectate la Bursa pentru interviu, dupa 30 de zile, in total, au fost angajate 135. Din acestea, 6 au primit posturi pentru studii superioare, respectiv in ocupatii de consultant financiar, consilier vanzari, inginer mecanic, inginer textile si programator. Cele mai multe locuri de munca au fost ocupate in urmatoarele domenii: comert (18), industria mobilei (18), constructii (17) industria alimentara (16) confectii (13), hoteluri si restaurante (11)”.
Anul trecut, la aceeasi actiune au participat 810 persoane si 87 de agenti economici, fiind oferite 477 de posturi vacante, in servicii, confectii si asigurari. Apoi, la o luna dupa terminarea bursei ,127 de tineri isi gasisera de munca.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.