Actualizare: 3 persoane (primele 3 din lista de mai jos) au fost arestate preventiv, iar alte 11 persoane au fost plasate in arest la domiciliu de judecatorii de la Tribunalul Neamt, în dosarul de inselaciune, santaj si proxenetism, in care este implicata firma Robmet din Piatra Neamt.

Stirea initiala: 14 persoane dintre care 8 sunt femei, au fost puse sub acuzare de DIICOT si prezentate in fata judecatorilor cu propunere de arestare preventiva, după descinderile de miercuri, 19 octombrie, intr-un megadosar instrumentat de BCCO Neamt, privind o rețea de escroci care au falsificat produse industriale produse in țări asiatice, pe care le vindeau apoi drept produse de calitate, fabricate in UE. Între timp, in dosar au aparut acuzatii și pe alte infractiuni, cum ar fi șantaj sau proxenetism. După descinderile din 25 de judete, au fost conduse la audieri peste 100 de persoane.

Lista persoanelor pentru care s-a cerut arestare preventiva. Decizia judecatorilor este inca in asteptare (sursa- Tribunalul Neamt):

Comunicat DIICOT: În urma percheziţiilor efectuate la data de 19 octombrie a.c., au fost descoperite înscrisuri ce vizează activitatea comercială a peste 110 entități juridice, aproximativ 44.000 de bucăți din diferite produse industriale, 10 ștampile falsificate, 30 de laptop-uri, 35 de terminale mobile, 35 de unități de stocare a informațiilor, 2 smart watch-uri, 4.500 de lire sterline, 3.000 de euro, 1.000 de dolari și 10.000 de lei.

Totodată, a fost dispusă sigilarea a 4 hale de depozitare a produselor industriale și a unei hale de producție.

21 de persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – B.T. Neamț, pentru audieri.

La data de 20 octombrie a.c., în baza probatoriului administrat, față de 14 persoane, cu vârste cuprinse între 27 și 52 de ani, procurorul a dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, falsificarea instrumentelor de autentificare străine, dare și luare de mită, șantaj, proxenetism și concurență neloială.

Reamintim că, la data de 19 octombrie 2022, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău – Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Neamț, împreună cu procurorul de caz din cadrul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Neamț, au efectuat o acţiune în județele Neamț, Alba, Arad, Argeș, Bacău, Brașov, Brăila, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Cluj, Constanța, Dolj, Galați, Iași, Ilfov, Mehedinți, Mureș, Olt, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiș, Vrancea și Municipiul București.

Aceasta s-a desfășurat pentru destructurarea unei grupări infracționale organizate, specializată în săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, concurență neloială și fals în înscrisuri sub semnătură privată, în dauna a 106 persoane juridice de pe întreg teritoriul țării.

Din cercetările efectuate a rezultat faptul că membrii grupării ar fi constituit un grup infracțional organizat, cu scopul de a falsifica marcajele de pe produsele industriale și comercializarea acestora, prin inducerea în eroare cu privire la calitatea și proveniența lor, grup la care ulterior ar fi aderat mai multe persoane.

În vederea probării activității infracționale, au fost efectuate 19 percheziții, dintre care 10 la domiciliul unor persoane fizice și 9 la sediul unor societăți comerciale și puncte de lucru ale unor entități comerciale.

După finalizarea audierilor, la sediul D.I.I.C.O.T. – B.T. Neamț, procurorul de caz va dispune măsurile legale care se impun.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor D.C.C.O., B.C.C.O. Bacău, B.C.C.O. București, B.C.C.O. Iași, B.C.C.O. Cluj, B.C.C.O. Craiova, B.C.C.O. Oradea, B.C.C.O. Timișoara, B.C.C.O. Galați, B.C.C.O. Alba, B.C.C.O. Ploiești, B.C.C.O. Pitești, B.C.C.O. Suceava, I.P.J. Brașov, I.P.J. Bacău, I.P.J. Buzău, I.P.J. Bistrița-Năsăud, I.P.J. Mureș, I.P.J. Neamț, I.P.J. Tulcea și al jandarmilor I.J.J. Neamț şi G.J.M. Bacău.

I.C.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.