15 accidente de muncă au avut loc în Neamț, in luna decembrie 2022. Două dintre accidente au fost mortale. ”La Inspectoratul Teritorial de Muncă Neamţ au fost comunicate 15 de evenimente de muncă. Împrejurările în care s-au produs cele mai multe evenimente se referă la accidentele de circulaţie, utilizarea necorespunzătoare a echipamentelor de muncă sau căderea de la mică înălţime. Dintre evenimentele comunicate, două au fost mortale. Toate evenimentele comunicate sunt în curs de cercetare” se arata intr-un comunicat ITM Neamt.

În total, s-au aplicat 65 de avertismente și 18 amenzi angajatorilor care au încălcat legea. Doar două persoane au fost depistate muncind fără forme legale. ”În luna decembrie 2022, la nivelul Inspectoratului Teritorial de Muncă Neamţ, au fost
realizate un număr de 178 acţiuni de control, din care 101 în domeniul relaţiilor de muncă şi 77 în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă. Urmare finalizării acestor acţiuni, au fost dispuse 161 de măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate. Un număr de 61 angajatori au fost sancţionaţi cu 83 de sancţiuni contravenţionale, din care 65 de avertismente contravenţionale şi 18 de amenzi în cuantum de 84.000 lei.

La doi angajatori au fost identificate două persoane care prestau prestau activitate fără a avea încheiat contract individual de muncă în formă scrisă, cel târziu în ziua anterioară începerii activităţii. Domeniile de activitate în care se presta muncă nedeclarată sunt: construcţii şi exploatare forestieră”, se mai arata in comunicatul ITM Neamt.

I.C.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.