18 permise reținute și 5 infracțiuni constatate pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului, în 3 zile.

În perioada 5 – 7 iunie a.c., polițiștii Serviciului Rutier Neamț au organizat, pe principalele drumuri naționale și județene, o acțiune pentru combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

Pentru prevenirea accidentelor rutiere și depistarea și sancționarea conducătorilor de autovehicule aflați sub influența alcoolului ori a substanțelor psihoactive, de la începutul lunii, polițiștii rutieri au intensificat acțiunile în trafic, cu mijloace tehnice certificate din dotarea Poliției Române care stabilesc prezența, în aerul expirat, a alcoolului ori a consumului de substanțe psihoactive.

Pe parcursul celor trei zile de acțiune, au fost aplicate 330 de sancțiuni contravenționale, dintre care, 18 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența alcoolului, 312 reprezentând alte sancțiuni potrivit prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Totodată, au fost reținute 53 de permise de conducere, dintre care 18 pentru conducerea unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența alcoolului și 35 pentru nerespectarea altor norme rutiere.

Starea tehnică a vehiculelor a fost vizită de polițiști, fiind retrase astfel 18 certificate de înmatriculare

De asemenea, au fost constatate 14 infracțiuni, dintre care 5 pentru conducerea unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența alcoolului și 9 alte infracțiuni.

sursa: IPJ Neamt

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.