Candidaţii din promoţiile anterioare care au fost declaraţi respinşi cel puţin de două ori se vor putea prezenta anul acesta la toate probele de examen numai dacă vor achita suma de 240 de lei. Precizarea a fost făcută printr-o notă a Ministerul Educaţiei şi Cercetării, transmisă în teritoriu.

Examenul de Bacalaureat se face diferenţiat, în funcţie de numărul probelor pe care le susţine candidatul, fiind calculate toate cheltuielile necesare examinării fiecărui aspirant la diplomă.

“Absolvenţii unităţilor de învăţământ preuniversitar autorizate să funcţioneze provizoriu sunt repartizaţi de către inspectoratele şcolare judeţene în centre de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale şi/sau centre de examen organizate în unitaăţi de învăţământ preuniversitar acreditate pentru nivelul de învăţământ liceal, indiferent de filieră, profilul ori specializarea, respectiv domeniul de pregătire”, este menţionat în comunicat.

Absolvenţii învăţământului liceal, filierele tehnologică şi vocaţională, care au susţinut în sesiunile trecute de cel puţin două ori examenul de certificare a calificării şi care se prezintă la examen vor achita o taxă de 50 de lei.

Prima sesiune de Bacalaureat va începe pe 8 iunie, cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.