Comunicat de presa, CERCUL MILITAR PIATRA NEAMŢ: E o tradiţie încetăţenită de multă vreme ca fiecare armată să îşi aibă o sărbătoare a sa. Fiecare zi a unei armate reprezintă un moment important, impregnat de simbolismul şi semnificaţiile proprii doar acestei instituţii, cu rol deosebit de important între structurile fundamentale, de bază, ale statului modern.

La noi, la români, aceste semnificaţii sunt cu atât mai profunde, cu cât istoria a probat, de-a lungul timpului, legătura strânsă dintre armată şi interesele fundamentale ale poporului şi naţiunii.

În fiecare an, la 25 octombrie, poporul român sărbătoreşte Ziua Armatei.

Ziua de 25 octombrie reprezintă un prilej deosebit de cinstire a Armatei României şi ocazia de a ne arăta respectul faţă de toţi acei eroi care au luptat pentru libertate, unitate naţională şi integritate teritorială.

Ultima structură românească prezentă în teatrul de operaţii din Afganistan a fost asigurată de Batalionul 634 Infanterie ,,Mareşal Józef Piłsudski” din Piatra Neamţ, comandat de locotenent-colonelul Vasile Mironescu.

Drapelul de Luptă al Batalionului 634 Infanterie a fost decorat de preşedintele României cu Ordinul Virtutea Militară în grad de Cavaler cu însemn de război pentru militari, în cadrul ceremoniei militare organizată în data de 21 iulie a.c. la Piaţa Arcul de Triumf din Bucureşti, cu ocazia încheierii misiunii Armatei României în Afganistan.

Pentru a veni în întâmpinarea nevoii de cunoaştere a instituţiei militare, promovarea imaginii Armatei României şi a carierei militare, în fiecare an militarii Batalionului 634 Infanterie ,,Mareşal Józef Piłsudski” şi ai Centrului Militar Judeţean Neamţ, au organizat şi desfăşurat în spaţiul public al municipiului Piatra Neamţ, activităţi dedicate Zilei Armatei Române.

Anul acesta, din cauza evoluţiei situaţiei epidemiologice din municipiul Piatra Neamţ, va avea loc o ceremonie militară cu depuneri de coroane de flori la Monumentul Eroilor Regimentului 15 Infanterie ,,Războieni” şi Regimentului 38 Mecanizat ,,Neagoe Basarab”, la sediul Batalionului 634 Infanterie ,,Mareşal Józef Piłsudski”, cu un număr restrâns de invitaţi şi respectarea limitărilor impuse de măsurile la nivel naţional pentru prevenirea şi combaterea noului coronavirus SARS-COV 2.

Împreună vom depăşi momentele dificile prin care trecem şi cu certitudine, vom fi alături la următoarele activităţi, în condiţii de siguranţă.

Vă mulţumim pentru înţelegere!

La mulţi ani, Armata Română!

ŞEFUL CERCULUI MILITAR PIATRA NEAMŢ (şi Ofiţer de relaţii publice al Garnizoanei Piatra Neamţ) Plutonier adjutant principal Vasile VÂNĂU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.