33 de milioane de lei pentru modernizarea unităților de învățământ din Piatra-Neamț

Primăria Piatra Neamț: Cererea de finanțare depusă de Primăria Municipiului Piatra-Neamț în data de 28.03.2023, pentru  dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe din oraș, a fost admisă.

Proiectul, intitulat „Dotarea și echiparea unităților de învățământ în vederea creșterii calității actului educațional și realizării tranziției digitale” și finanțat prin programul PNRR, presupune investiții în 21 de  unități de învățământ: Colegiile Naționale „Calistrat Hogaș” și „Gheorghe Asachi”, Liceul de Arte „Victor Brauner”, Liceul Teologic Ortodox „Sfinții Împărați Constantin și Elena”, Școlile Gimnaziale nr. 2, 3, 5, 8, 11, „Elena Cuza”, „Nicu Albu”, „Daniela Cuciuc”, Colegiul Tehnic „Gheorghe Cartianu”, Colegiul Tehnologic „Spiru Haret”, Liceul cu Program Sportiv, Liceul  Economic „Alexandru Ioan Cuza”, Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida”, Colegiul Tehnic de Transporturi, Colegiul Național de Informatică, Colegiul Național „Petru Rareș”, Colegiul Tehnic Forestier și Palatul Copiilor. Valoarea cererii de finanțare este de  32.856.660 lei fără TVA.

În total, vor fi efectuate investiții pentru un număr de 20 de laboratoare de informatică; de asemenea, vor fi achiziționate echipamente digitale pentru 594 săli de clasă/grupă (table interactive, laptop/sistem all-in-one, sisteme de sunet, camere videoconferință, multifuncționale, scanner documente portabile, precum și alte dispozitive și echipamente tehnologice și software). 575 săli de clasă vor fi dotări cu mobilier și materiale didactice pentru buna desfășurare a actului educațional. Vor fi făcute investiții și pentru dotarea cu mobilier și echipamente digitale a 14 laboratoare de științe, 7 cabinete școlare, 4 ateliere școlare, 18 săli de sport, 9 cabinete psihopedagogice și 7 ateliere de practică.

Beneficiarii direcți ai proiectului sunt cei peste 19.200 de elevi de nivel preșcolar, primar, gimnazial, liceal și profesional care vor beneficia de mobilier modern, echipamente digitale, materiale didactice și echipamente specifice, dar și cei viitori, precum și cele aproximativ 1175 de cadre didactice care vor avea la îndemână cele mai noi și moderne resurse atât de necesare în procesul educațional de calitate.

„Orașul se modernizează. Dar nimic din tot ce facem pentru dezvoltarea orașului nu s-ar putea susține fără modernizarea școlilor. Azi avem lucrări complexe în jumătate din școlile orașului. Mai mult decât atât, am obținut bani pentru dotări în toate unitățile școlare. Anul viitor, în septembrie, elevii orașului vor avea mobilier adecvat vârstei lor, echipamente IT, programe și softuri educaționale, platforme de management școlar, cât și materiale didactice, atât de necesare desfășurării procesului educațional conform standardelor actuale. Punem bazele unui oraș care își pregătește viitorul, reclădind școala pentru copii inteligenți și pentru profesori pasionați. Și facem asta cu bani europeni”.  a declarat primarul Andrei Carabelea.

Durata de implementare a proiectului este între 1.06.2023  și 30.09.2024.

I.C.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.