Pe soselele nemtene circula in marea majoritate autoturisme care respecta normele de siguranta si cele rutiere. Inspectorii Registrului Auto Roman Reprezentanta Neamt au depistat insa 333 de autovehicule la controalele de anul trecut care nu aveau inspectia tehnica efectuata sau dovada era falsa ori care aveau probleme de identificare la verificarile mai amanuntite. Asta, in contextul in care pe parcursul anului trecut inspectorii au oprit 1.500 de vehicule in judet, iar in urma controalelor a reiesit ca trei sferturi dintre acestea aveau mari probleme tehnice ce periclitau siguranta participantilor la trafic, in vreme ce 261 dintre acestea erau adevarate bombe in miscare.

Iza Tache Gherhes – Specialist Comunicare cu Presa RAR

“In urma controalelor, inspectorii RAR au descoperit ca 261 dintre vehiculele controlate prezentau pericol iminent de accident, in special din cauza defectiunilor majore la sistemul de franare si la directie. In aceste situatii una dintre masurile luate a fost retinerea certificatului de inmatriculare, care poate fi redobandit numai dupa efectuarea unei inspectii tehnice la reprezentantele Registrului Auto Roman”

Inspectorii spun ca probleme sunt la toate mijloacele de transport si vehiculele intalnite pe sosele, fie ca este vorba de autoturisme, suv-uri, autoutilitare sau motociclete ori remorci. Procentul de 70% care prezinta probleme tehnice este mare in raport cu numarul celor oprite pentru control. S-au remarcat probleme la functionarea instalatiei electrice de iluminare si semnalizare, defectiuni ale sistemului de franare, dar si starea necorespunzatoare a sasiului, caroseriei sau pneurilor, jocuri anormale in mecanismul de directie sau in articulatiile puntilor fata si spate. Un alt aspect remarcat de inspectori la controalele de anul trecut il reprezinta procentul vehiculelor la care s-au descoperit inadvertente in ce priveste identitatea, 2,2% dintre vehicule fiind gasite cu neconcordante intre seria poansonata pe sasiu ori caroserie si cea din acte, sau schimbarea culorii autovehiculului sau a destinatiei de utilizare. Alte 2,26% dintre vehicule au fost depistate cu neconformitati legate dedovada de efectuare a inspectiei tehnice periodice, insemnand dovezi ITP expirate, sau chiar false, ori lipsa acestui tip de document. Cat priveste noxele emise de vehiculele controlate anul trecut, inspectorii RAR Neamt au constatat ca aproape 12% prezentau cote peste nivelul maxim admis. La finalul verificarilor mixte derulate anul trecut impreuna cu Politia Rutiera Neamt, au fost aplicate 704 de amenzi si au fost retinute 8 permise de conducere si 344 de certificate de inmatriculare. Odata cu imobilizarea vehicului de catre politisti pe baza defectiunilor constatate, inspectorii RAR procedeaza si la anularea inspectiei tehnice periodice, care se poate obtine ulterior daca sunt intrunite conditiile de acordare.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.