4 soferi din judetul Neamt au fost trimisi in judecata, pentru ca au incercat sa dea spaga politistilor rutieri, informeaza DGA. Cel mai darnic dintre ei, a vrut sa dea politistilor 400 de dolari, dupa ce a fost prins beat la volan.

Comunicat de presa, DGA: Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț au finalizat cercetările în patru cauze penale, instrumentate cu sprijinul polițiștilor anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Neamț, întocmind rechizitorii de trimitere în judecată a patru persoane inculpate pentru săvârșirea unor infracțiuni de dare de mită. Toate cele patru cauze au la bază denunțurile la D.G.A. formulate de agenți de poliție rutieră

Astfel, în prima situație, procurorul de caz a reținut faptul că, la data de 03.11.2018, inculpatul a oferit suma de 1.000 de lei unui agent de poliție rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Neamț – Poliția orașului Roznov, pentru a nu-și îndeplini în mod corespunzător atribuțiile de serviciu, în sensul de a nu-i întocmi proces verbal de constatare a infracțiunii flagrante de contrabandă.

În cel de-al doilea rechizitoriu, procurorul de caz a reținut faptul că, la data de 07 noiembrie 2019, inculpatul, conducător auto, a oferit suma de 400 de dolari unui echipaj de poliție rutieră format din doi agenți de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Neamț – Poliția orașului Târgu Neamț, pentru ca aceștia să nu-și îndeplinească atribuțiile de serviciu, respectiv să nu-i întocmească dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.

În cel de-al treilea rechizitoriu, procurorul a dispus trimiterea în judecată a unui inculpat care,  la data de 20.03.2019, a oferit suma de 800 de lei, cu titlu de mită, unui echipaj alcătuit din doi agenți de poliție rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Neamț – Poliția orașului Târgu Neamț, pentru ca polițiștii să nu-i întocmească dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.

Al patrulea rechizitoriu face referire la o faptă penală săvârșită în data de 28 februarie 2019, când inculpatul în cauză a oferit suma de 100 de lei unui agent de poliție rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Neamț, pentru a nu-și îndeplini în mod corespunzător atribuțiilor de serviciu. În cauză, inculpatul ar fi trebuit să fie sancționat contravențional pentru faptul că depășise limita legală de viteză şi transporta combustibil inflamabil, pe drumurile publice, cu un autotractor ce tracta o semiremorcă, fără a îndeplini condiţiile legale privind siguranţa transportului.

I.C.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.