Nu mai continuati! Nu stiti la ce nume important o sa ajungeti!”, eram avertizati noi, si alti jurnalisti din Piatra- Neamt, cand se incerca prin anchete jurnalistice, elucidarea anumitor aspecte de ordin financiar, de la Spitalul Judetean Neamt.

La acele momente, pe surse, era vehiculat numele varului lui Florian Coldea, generalul SRI, care a iesit recent, pe usa din spate a insitutiei. Iata ca lucrurile incep sa iasa la iveala!

George Tudor Coldea, vărul fostului prim adjunct al SRI, a primit în ultimii ani câteva mii de contracte de la stat. Valoarea acestora este uriaşă: nu mai puţin de 85 de milioane de euro, scrie jurnalul.ro

Ancheta jurnalistilor, a scos la iveala peste 5.000 de contracte ale varului lui Coldea, prin firma pe care o controla, Medicare Technics SA.

Printre clientii acestei firme, figureaza si Spitalul Judetean Neamt, unde s-a semnat un contract in valoare de 4,3 milioane de euro în aprilie 2013, pentru amenajarea unui bloc operator, pe vremea cand director al insitutiei medicale, era medicul Ioan Lazar.

Ca element de noutate, desi blocul operator trebuia sa fie dat in folosinta de mult, la ora asta lucrarile sunt oprite, pentru ca in proiect sunt numeroase nereguli si persoanele cu putere de decizie refuza sa-si puna semnatura pe devizele de la lucrarile respective. Acesta a fost si motivul unei vizite DNA, la spital, in urma cu ceva timp, dar care a ramas fara urmari, cel putin pana acum. Foarte multe norme pentru amenajarea acestui bloc operator au fost incalcate, de aceea, susrse din sistemul medical nemtean, afirma ca el nu va primi niciodata aviz epidemiologic. Prin urmare, ori banii au fost aruncati pe apa sambetei, ori vor trebui multi altii, pentru a aduce blocul operator la anumite standarde.

Cititi mai mult pe jurnalul.ro

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.