In ultima saptamana, in judetul Neamt au fost depistate  in total 5 focare de coronavirus, 3 dintre ele fiind in Spitalul Judetean Neamt, informeaza DSP Neamt: ”În CSPAH Roman (n. red. Complexul de Servicii pentru Persoane Adulte cu Handicap), a fost depistat, în data de 09.09.2020 un focar covid-19. În total sunt infectați 29 de beneficiari, care au fost internați la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț și Spitalul de Pneumoftiziologie Bisericani și 9 salariați. Pentru 76 de beneficiari a fost instituită măsura de carantină. Pacienții si personalul medico-sanitar sunt supravegheați clinic și epidemiologic.

În Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț au fost depistate 3 focare COVID-19, în cadrul Serviciului Achiziții, Aprovizionare, Transport, T.E.S.A. și Tehnic. În total sunt infectați 18 salariați. Persoanele au fost internate la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț. Toți contacții direcți cu caz confirmat COVID au fost testați in zilele 6-7 de la ultimul contact posibil infectant. A fost făcută dezinfecția prin nebulizare cu dezinfectant de nivel înalt pe baza de agenți oxidanți in birourile si spatiile comune de tranzit.

În cadrul a 2 societăți de producție din municipiul Roman au fost identificate 2 focare COVID-19. În total 22 de persoane sunt infectate cu virusul SARS-CoV-2 și au fost izolate în spitalele suport covid-19 din județ. Anchetele sunt în derulare”, se arata intr-un comunicat de presa al DSP Neamt.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.