5 bărbați (4 din Piatra Neamt și unul din Războieni) au fost arestati preventiv de judecatorii de la Tribunalul Neamt, dupa descinderile antidrog de marti, 7 iunie, operate de BCCO, SIC si DIICOT. Tvmneamt a publicat stirea pe surse, marti: Operațiune antidrog în Neamț. Tineri săltați din trafic, percheziții și persoane conduse la audieri

Foto din minuta instanței:

Comunicat Politia Neamt:

La data de 6 iunie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Neamț, în colaborare cu cei ai Serviciului Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț și împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Neamț, au efectuat 9 percheziții domiciliare, în județul Neamț, pentru destructurarea unui grup infracțional specializat în trafic de droguri de mare risc. 5 persoane au fost arestate preventiv, pentru 30 de zile.

Din cercetări, a reieșit că, din anul 2018 și până în prezent, 5 persoane, cu vârste cuprinse între 26 și 43 de ani, ar fi constituit un grup infracțional organizat, cu preocupări pe linia traficului de droguri și substanțe cu efect psihoactiv, acționând cu preponderență în municipiul Piatra Neamț și în localitățile limitrofe.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 500 de grame de substanță pulverulentă albă, susceptibilă de a avea efecte psihoactive, 20 de grame de amfetamină, 40 de comprimate ecstasy, 500 de grame de pulbere albă, folosită pentru amestecul substanțelor psihoactive, 4 cântare electronice, un pistol neletal, un dispozitiv de mărunțit tip grinder și 15 telefoane mobile.

În cadrul acțiunii, au fost puse în executare 20 de mandate de aducere.

Persoanele bănuite au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – B.T. Neamț, pentru audieri, 5 dintre acestea fiind reținute, pentru 24 de ore, privind săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de mare risc și efectuarea de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efect psihoactiv.

La data de 8 iunie a.c., cele 5 persoane au fost prezentate Tribunalului Neamț, față de acestea, fiind dispusă măsura arestării preventive, pentru 30 de zile.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.