CJ Neamț cheltuie nu mai puțin de 50.000 de euro pentru o pretinsă promovare la Târgul de Turism al României, care va avea loc la București în perioada 9-12 noiembrie.
Măreața realizare (din care nu va rămâne nimic, în afară de ode pentru destoinicii conducători, plătite în gazetele de partid și câteva sute de poze cu ”camarazii” lui Arsene vopsiți în ”noul PSD”) este anunțată de CJ Neamț, unde altundeva, decât pe facebook, că doar de aia plătesc nemțenii vreo 12 oameni angajați la Comunicare- CJ Neamț.
Amatorii de poze, păpică și cazare pe bani publici, din CJ Neamț, vor merge la București sub un slogan foarte inspirat, având în vedere că într-adevăr, este o aventură să fii turist în Neamț. ”„Județul Neamț te inspiră către aventură!– tema cu care participă Consiliul Județean Neamț la Târgul de Turism al României”, scriu comunicatorii CJ Neamț pe facebook.
Evident, nu lipsește nici declarația interimarului Asaftei: ”Li se vor oferi turiștilor și celor interesați prezentări video, materiale de promovare, hărți, broșuri etc. Participarea noastră la eveniment va pune în evidență întregul și bogatul patrimoniu natural, cultural, imaterial și etnografic al Neamțului, parte integrantă a moștenirii și identității unice a României, în context european“, spune Asaftei.
Până la hărțile și broșurile promise de Asaftei, să vedem un exemplu despre cum se face turism în Neamț. Imaginile de mai jos nu au costat 50.000 de euro, dar cu vreo 10% din banii ăștia, locul ar fi arătat cu totul altfel. Este vorba despre singurul loc de belvedere de pe traseul Bicaz- Poiana Largului, situat în comuna Hangu, chiar lângă o frumoasă și apreciată pensiune. Peisajul îți taie respirația. Dacă te uiți în zare, spre lac sau spre Ceahlău. Dacă apleci ochii mai jos, rămâi cu amintiri deloc plăcute și e greu de crezut că vreo prezentare video de pe la Romexpo te va face să te mai întorci vreodată. Așa arăta locul ieri, duminică, 5 noiembrie.

 

Pe partea cealaltă a lacului (față de locul în care au fost surpinse imaginile de mai sus), este zona Baicu- Izvorul Alb. Potențialul turistic al acestui loc de la poalele Ceahlăului, este unul uriaș, care ar putea transforma zona într-o mică Elveție a României. Numai că drumul de acces, în lungime de 16 km, este praf și pulbere. Spre disperarea localnicilor și a celor care au investit în zonă, de zeci de ani de zile, nimeni nu a mișcat un deget pentru reabilitarea lui, deși o parte din drum este în administrarea orașului Bicaz, cu primar PSD la al treilea mandat. În schimb, CJ Neamț cheltuie 50.000 de euro pe prezentări video, pliante și alte ”materiale de promovare” cu care se sifonează bani publici către clientela politică.
Și sunt doar două din zeci de exemple care pot confirma că „Județul Neamț te inspiră către aventură!“, este cel mai potrivit slogan sub care aleșii PSD din Neamț vor toca 50.000 de euro, 4 zile la capitală.
În loc de concluzie, avem mesajul vicepreședintelui CJ Neamț, Adrian Păduraru, de la PSD: ”Ne dorim ca oaspeții de la Târgul de Turism să vină în județ, pentru petrecerea timpului liber într-un mod extrem de atractiv, în natură, în mijlocul unor peisaje de poveste.
Ionut CORFU
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.