520 de amenzi si 6 permise de conducere retinute vineri si sambata. Acesta este bilantul unei actiuni desfasurate de politisti la nivelul Judetului Neamt.

”În zilele de 05-06.08.2016, circa 60 de polițiști, în medie zilnică, din cadrul structurilor de ordine publică și rutieră au acționat împreună pentru combaterea vitezei excesive, dar și a abaterilor privind folosirea telefonului mobil sau a centurii de siguranță.

Constatările privind încălcarea limitei legale de viteză au fost efectuate cu aparatura video de pe 8 autospeciale de poliție angrenate în acțiuni, fiind aplicate 238 de sancțiuni pentru depășirea vitezei legale, dintre care 229 conducătorilor de autoturisme și 9 conducătorilor de autovehicule în regim de transport marfă sau persoane.

Au fost reținute 6 permise de conducere pentru depășirea cu 50 km/h peste limita legală de viteză pentru respectivul tronson de drum. Pentru nefolosirea centurii de siguranță ori a dispozitivelor de retenție au fost sancționate 103 persoane, iar 8 au fost depistate conducând un autoturism folosind telefonul mobil fără a utiliza dispozitivele hands-free.

În total polițiștii au aplicat 520 de sancțiuni contravenționale și au constatat în flagrant 5 infracțiuni privind circulația pe drumurile publice. Având în vedere afluxul de turiști în zona stațiunii Durău, a barajului Lacului de acumulare Poiana Teiului, dar și în zona Târgu Neamțului, mai multe echipaje de poliție au dirijat traficul rutier, pentru asigurarea fluidizării circulației și prevenirea blocajelor rutiere ”, informeaza IPJ Neamt

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.