Angajatul (functionarul) de la Primaria Dumbrava Rosie care saptamana trecuta a agresat o tanara verbal si fizic chiar in biroul in care acesta își desfăsoara activitatea, ar putea primi o sanctiune abia peste 6 luni de zile, a declarat astazi pentru tvmneamt, primarita Elena Chiritescu.

Meșină Vasile (inspector la Registrul Agricol, cu o vechime de 30 de ani in Primaria Dumbrava Rosie) are statut de functionar public, iar in astfel de cazuri, nu se aplica legea ca pentru angajatii muritori de rand, ci se aplica prevederile din Codul Administrativ, special concepute parca, sa-i protejeze pe functionarii cu manifestari abuzive.

Potrivit primăriței, ieri, 16 august, a fost convocata o sedinta a Comisiei de Disciplina din cadrul primariei. Conform legii, in sedinta de ieri, s-a procedat la citarea functionarului Meșină Vasile. Acesta are la dispozitie 5 zile sa se prezinte in fata Comisiei si sa aduca probe in apărarea lui, exact ca la un proces in instanta. Apoi urmeaza alte sedinte de Comisie, in care se analizeaza si se dezbate cazul. Toate aceste proceduri pot dura chiar si 6 luni de zile, termen la care ar trebui sa se ia o decizie, adica sa se aplice o sanctiune sau nu.

Cea mai dura sanctiune care poate fi aplicata, este o taiere de 10% din salariu, timp de 3 luni, dar se poate aplica si o sanctiune cu mustrare sau avertisment. Functionarul nu poate fi concediat, pentru este protejat de lege, care prevede ca trebuie sa aiba cel putin 3 abateri grave (constatate, demonstrate si sanctionate de Comisia de Disciplina) si abia apoi se poate trece la o astfel de masura. Cu alte cuvinte, orice functionar din orice primarie, are timp sa iasa si la pensie daca i se pune pata pe vreun contribuabil si îi administreaza corectii verbale sau chiar fizice. Deci, liber la abuzuri!

Alte detalii pe acelasi subiect, in articolele de mai jos:

Funcționarul agresiv de la Dumbrava Roșie nu poate fi concediat, ci doar mângâiat cu o tăiere de salariu

Tânără amenințată cu bătaia de un funcționar în Primăria Dumbrava Roșie- jud. Neamț: ”Îți trag vreo una! Ieși în dumnezeii mă-ti!”

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.