Au trecut 6 zile (mâine e o săptămână) de când infractorul fugar Ionel Arsene a fost condamnat la 6 ani și 8 luni de închisoare, însă acesta este în continuare președintele CJ Neamț. Cu alte cuvinte, cu concursul aghiotanților săi, Consiliul Județean Neamț este condus de un infractor dovedit, urmărit internațional prin Interpol.

Cel care trebuie să-l demită din funcție, este prefectul PSD Adrian Niță. După condamnare, la insistențele presei, Niță spunea că așteaptă un referat de la secretara județului (Daniela Soroceanu, fostă prefectă PSD, ajunsă și ea pe funcție cu susținerea lui Arsene, la fel ca Niță), în baza căruia urma să semneze Ordinul de demitere a lui Arsene. De atunci, Niță refuză să răspundă întrebărilor juranliștilor, referitoare la stadiul în care se află procedura de demitere a șefului său de partid: dacă secretara județului a primit documentele pentru referat sau dacă referatul a fost întocmit și este pe traseul dintre etajul unu și etajul doi al prefecturii, sau dacă acesta urmează să ajungă dintr-un birou în altul cu poștalionul sau cu vreun porumbel voiajor.

Deși nu are timp de comunicare cu cetățenii prin intermediul presei (Prefectura Neamț este singura instituție din județ care nu are un purtător de cuvânt) și nici să se ocupe de demiterea unui infractor menținut în fruntea celei mai importante instituții din județ, Adrian Niță găsește timp să participe la interviuri la gazeta de partid, să participe la diverse evenimente, la ședințe PSD sau la întâlniri politice, în interiorul partidului fiind mare fierbere, privind împărțirea moștenirii lui Arsene. Niță este și vicepreședinte PSD Neamț.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.