Aproape 600 de accidente s-au produs in judetul Neamt de la inceputul anului 2021, pana la data de 23 noiembrie. In total, s-au inregistrat aproape 800 de victime, dintre care, 37 au murit. ”Anul acesta, la nivelul județului Neamț, au fost înregistrate 581 accidente. 111 dintre acestea au fost grave și 470 accidente ușoare.

În urma evenimentelor rutiere, 666 de persoane au fost rănite ușor, cu 191 mai multe decât în anul precedent. De asemenea, au fost înregistrate 84 de persoane rănite grav, cu 68 mai puține decât în anul 2020 și 37 de persoane decedate, cu 6 mai puține decât  în aceeași perioadă a anului 2020”, se arata intr-un comunicat IPJ Neamt.

În fiecare an, în a treia duminică a lunii noiembrie, sunt comemorate victimele accidentelor de circulație. Anul acesta, polițiștii au ales să comemoreze această zi oferindu-vă câteva frânturi din jurnalul unui polițist rutier.

,, Ziua de 11 mai a.c., a început la fel ca fiecare zi din viața de polițist. Trezit dimineața, fuga către muncă și o rugăciune  făcută în gând pentru o zi normală. În general toată lumea încearcă să iasă din tipare, dar eu îmi doresc foarte mult ca zilele de muncă să fie normale.

Ora 10.00 a fost cea care ne-a adus unele dintre cele mai triste scenarii din anul în curs. Am fost la cercetări la fața locului la multe evenimente grave, am văzut imagini care mi-au rămas întipărite în minte și pe care uneori le retrăiesc.

Fiecare intervenție la un eveniment grav este asemenea unui cadru desprins dintr-un film de groază. Cioburi, fum, țipete și durere … așa aș caracteriza un astfel de tablou. De fiecare dată încerc să am tăria de a-mi desfășura cercetarea în tot acest cadru.

Care este cel mai greu moment din viața de polițist rutier? Momentul în care trebuie să dai  de veste rudelor sau celor apropiați despre faptul că cel drag nu mai este. Ne încărcăm cu durerea celor din jur.

De fiecare dată când ajung acasă după o zi fără un eveniment rutier cu victime îi mulțumesc Lui Dumnezeu pentru faptul că mi-a ascultat rugăciunile.

Ca polițist dar și ca om nu înțeleg de ce este atât de este atât de dificil să respecți câteva reguli de bază. Nu mi se poate întâmpla mie… cam asta credem cu toții, dar nu este așa.

Ghinionul, neșansa ne pândesc pe fiecare dintre noi atunci când apăsăm un pic mai mult pedala de accelerație…sau când alegem să conducem chiar și cu un strop de alcool consumat.

Aveți grijă de voi și oferiți-ne zile normale!”, se mai arata in comunicatul Politiei Neamt.

I.C.

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.