Intreprinzatorii nemteni se pot inscrie pentru obtinerea acordului de finantare conform schemei de ajutor de stat nerambursabil ce se acorda pentru dezvoltarea regionala prin crearea de locuri de munca. Prima sesiune de inregistrare a cererilor are loc in perioada 22 septembrie – 17 octombrie, iar cele care sunt depuse dupa aceasta data sunt respinse automat.
Bugetul maxim al schemei de ajutor de stat este de 2.700 milioane lei, respectiv echivalentul a aproximativ 600 milioane euro, cu posibilitatea suplimentarii. Bugetul primei sesiuni este de 200 milioane lei. Schema are ca obiectiv sustinerea de la bugetul de stat, prin alocari nerambursabile, a costurilor salariale inregistrate pe o perioada de 2 ani consecutivi, in limita salariului mediu brut pe economie, de catre intreprinderi din toate sectoarele de activitate care dezvolta proiecte de investitii si creeaza minimum 10 noi locuri de munca, din care 3 locuri de munca pentru lucratori defavorizati.
Oamenii de afaceri nemteni interesati de aceasta oportunitate vor depune cererile insotite de documentele justificative necesare in prima etapa de evaluare la Registratura generala a MFP din Bucuresti, cu sediul in str. Apolodor nr. 17, sectorul 5, doar prin posta sau prin servicii de curierat, cu confirmare de primire, mentionandu-se pe plic “Unitatea de implementare a schemei de ajutor de stat instituita prin H.G. nr. 332/2014”. Analiza cererilor de acord pentru finantare incepe numai dupa inchiderea sesiunii de inregistrare, fara a avea importanta ordinea inregistrarii acestora. Informatii despre conditiile ce trebuie indeplinite in vederea obtinerii finantarii, precum si modul de completare a documentelor necesare pot fi aflate de pe site-ul MFP la sectiunea Ajutor de stat – H.G. nr. 332/2014.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.