Ca politistii care efectiv muncesc nu au o viata deloc usoara, este un fapt arhicunoscut la nivelul opiniei publice. Ca ei tot trag semnale de alarma, este de asemena arhicunoscut inclusiv de catre sefii lor. Ca sefilor lor nu le pasa, este de acum un fapt banal. Asa ca politistii mai fac din cand in cand cate un protest cu gandul ca poate pana la urma cineva va face ceva si nu-i vor mai lasa prada sortii, cu o dotare de tot rasul si uneori cate doi pe noapte sa patruleze intr-un oras intreg, cum se intampla destul de des la Piatra- Neamt si la Roman.

Un protest a vrut sa faca si Ioan Canarau, politistul din Roman, lider de sindicat care a ajuns sa fie cercetat disciplinar pentru ca a indraznit sa-si spuna opinia pe facebook (Vezi AICI- TOTALITARISM LA IPJ NEAMȚ- POLIȚIST CERCETAT DISCIPLINAR PENTRU CĂ ARE OPINII PE FACEBOOK)

Protestul consta in amplasarea unui banner pe un gard in fata IPJ Neamt (acolo unde au birourile sefii politistilor, rubedeniile, protejatii si cunostinele lor), cu mesajul ”Ministerul Afacerilor Interne ucide politisti luptam sau asteptam sa ne vina randul”.  Zis si facut, asa ca se trimite o informare catre Primaria Piatra- Neamt cu intervalul in care se va desfasura actiunea, locul protestului si in ce consta el (foto):

Primaria raspunde pe data de 18, cand trecuse deja data la care politistii ar fi vrut sa inceapa protestul (probabil ca a fost nevoie de ceva timp pentru consultari cu sefii IPJ) si comunica liderului de sindicat ca nu prea se poate pune banner de protest, pentru ca e mai greu cu protestele si este permisa amplasarea doar de bannere cu mesaj cultural sau publicitar, dar trebuie si acordul proprietarului suportului (adica gardul IPJ) dar si o nota cu caracteristicile tehnice ale gardului, ca daca Doamne fereste! cade gardul cu tot cu ditamai banner-ul de vreo 7 kg. (foto)

Prin urmare, Ioan Canarau cere primariei sa i se comunice tarifele pentru bannere publicitare, ca deh, daca la Piatra- Neamt s-a ajuns sa se protesteze contracost, nu e nicio suparare: ”În răspunsul Nr. 27659 din data de 18.10.2017 arătați că sunt aplicabile prevederile Legii 185 din 2013 privind amplasarea și autorizarea mijloacelor de publicitate.

Vă rugăm să ne precizați care sunt tarifele practicate pentru aprobarea organizării unei acțiuni de protest prin folosirea unui banner pe care se află, așa cum am mai precizat, inscripția Ministerul Afacerilor Interne UCIDE POLITIȘTI, luptăm sau așteptăm să ne vină rândul ?

Raspunsul este de asemenea de noaptea mintii si pe fond e ca precedentul, doar ca se pune mai mult accent pe faptul ca ”amplasarea lor (n.n a bannerului) se avizeaza pe baza documentatiei privind rezistenta elementelor de sustinere”, adica a gardului IPJ Neamt, dupa cum aratam si mai sus. Totodata, politistii sunt informati ca trebuie si acordul proprietarului ”elementelor de sustinere”.

Acest ultim raspuns a venit pe data de 31 octombrie, fix in ziua care ar fi trebuit sa fie ultima de protest, care bine-nteles ca nu a mai avut loc.

Nu vrem sa ne lansam in speculatii despre cine si cum ar fi avut interes ca acest protest sa nu mai aiba loc, insa putem trage concluzia ca mai mult decat evident, cineva a tras de timp si a invocat tot felul de motive pentru a impiedica politistii sa protesteze.

Sa preupunem ca pana la urma, banner-ul se incadra in normele invocate total aiurea de primarie. Cine ar fi facut documentatia privind rezistenta gardului IPJ si cat ar fi durat asta?

Ne intrebam, cand protestau hastagrezistenii la inceputul anului cu tot cu bannere sprijinite de cladirea sau de gardul teatrului ori a Casei de Cultura din Piatra- neamt, o fi verificat cineva ”rezistenta elementelor de sustinere”?

Ionut CORFU

 

 

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.