Protestul de la Vama Siret, granița cu Ucraina din județul Suceava, a fost spart de jandarmi, relatează newsbucovina.ro

Știrea nu a fost preluată de presa națională, deși evenimentele au avut loc în jurul orei 23.

Cel puțin 200 de jandarmi au intervenit pentru a debloca circulația în vamă, astfel încât camioanele cu cereale din Ucraina, să poată intra în România. ”A câștigat Mafia”, au strigat fermierii nevoiți să elibereze pozițiile.

Forțele de ordine au deblocat vineri seara Vama Siret după o intervenție a unor trupe de jandarmi și echipaje de poliție.

TIR-urile care așteptau să intre în România sunt conduse cu antemergător pe traseul Negostina- Calafindești-Dărmănești de unde continuă pe drumul european.

Susținători ai protestatarilor care veneau spre Vama Siret pentru a se alătura protestului nu sunt lăsați să intre în zona respectivă. Protestatarii au început să plece și au spus că nu se pot pune cu două sute de jandarmi, mai relatează sursa menționată.

A câștigat mafia! Când au infracțiuni în fond forestier nu vin atâția jandarmi. Treceau camioane de Ucraina și râdeau șoferii de noi. Ați înghețat ca fraierii degeaba aici”, a spus un protestatar.

Am fost vânduți de Iude. Au venit să ne scoată ca pe niște sclavi. Am deranjat că s-au blocat niște TIR-uri ale unor șmecheri”, a spus alt protestatar.

Alt protestatar a spus că au fost cu bun simț și nu s-au comportat agresiv și că urmează să obțină autorizație pentru protest.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, susține că Ambasadei Turciei la București a reclamat autorităților că în PTF Siret câteva sute de camioane înmatriculate pe numele unor transportatori turci sunt blocate din cauza protestelor care au loc în România în vamă.

Potrivit Jandarmeriei Suceava, ”jandarmii vor rămâne la datorie pentru siguranța cetățenilor

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.