Poliţiştii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț au efectuat trei percheziţii domiciliare într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată. Un tânăr de 22 de ani, a fost reţinut pentru 24 de ore.

În fapt, la data de 6 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț au fost sesizați de către un minor de 14 ani, din Piatra Neamț, cu privire la faptul că a fost victima unei tâlhării.

În baza activităților investigative complexe realizate în cauză, s-a reușit identificarea persoanei bănuite de comiterea faptei, un tânăr de 22 de ani, care ar fi abordat minorul în cauză în timp ce se afla pe o stradă din Piatra Neamț și profitând de starea de temere generată de insistenţele formulate, ar fi determinat persoana vătămată să îl urmeze la un imobil părăsit din municipiul Piatra-Neamţ.

Ulterior, pe fondul stării de temere şi prin exercitarea de presiuni şi acte de violenţă fizică, tânărul ar fi deposedat persoana vătămată de o sumă de bani, un ceas de mână şi de telefonul mobil, fiind cauzat un prejudiciu de aproximativ 2.000 de lei.

La data de 11 decembrie 2020, în continuarea cercetărilor realizate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț, polițiștii de investigații criminale au pus în aplicare trei mandate de percheziție domiciliară.

În urma descinderilor, polițiștii au descoperit telefonul mobil sustras, fiind restituit persoanei vătămate.

Inițial, tânărul s-a sustras cercetărilor, însă în urma activităților desfășurate la data de 12 decembrie 2020, acesta fost depistat de polițiști.

În baza probatoriului administrat, acesta a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, fiind cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de tâlhărie calificată.

Astăzi, tânărul a fost prezentat Judecătoria Piatra Neamț, față de acesta fiind dispusă arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

În activități au fost angrenați criminaliști, polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț și jandarmi.

sursa: IPJ Neamt

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.