Un barbat de 77 de ani din Bicaz Chei a reusit să dea foc la un hectar de padure, dupa ce a aprins resturi vegetale rezultate in urma curateniei in propria lui curte. Au fost afectati 200 de pini, iar barbatul a ajuns la spital cu arsuri pe maini. ”Prin apel la 112, la ora 11:08, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la fondul forestier, în localitatea Ivaneș din comuna Bicaz Chei.

Un cetățean în vârstă de 77 de ani a făcut curățenie în gospodăria sa, situată în imediata apropiere a pădurii, dând foc la resturile vegetale.  Flăcările s-au extins la vegetația uscată și la pădure.

Bărbatul a fost preluat de un echipaj de la SAJ Bicaz deoarece prezenta arsuri la nivelul membrelor superioare.

La locul producerii evenimentului au fost alocate forțe și mijloace de la SVSU Bicaz Chei, Detașamentul de pompieri Piatra Neamț și Ocolul Silvic Bicaz.

Intervenția a durat aproximativ 4 ore, la care 12 pompieri voluntari, 11 pompieri militari și 8 lucrători de la Ocolul Silvic au intervenit pentru localizarea și lichidarea incendiului.

Au ars vegetație uscată pe o suprafață de 300 mp, vegetație forestieră pe o suprafață de aproximativ un hectar și au fost afectați 200 arbori.

Focul deschis în spații deschise a fost cauza probabilă de producere a acestui incendiu.

La această intervenție a mai participat încă un pompier militar, dar care se afla în timpul liber. Pentru că locuiește la o distanță mică de locul unde s-a manifestat incendiul, Cristi a venit în sprijinul colegilor.

Plt.maj. Moga Cristian își desfășoară activitatea în cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamț din anul 2006”, a declarat lt. Irina Popa, purtator de cuvant ISU Neamt.

In ultimele ore, in judetul Neamt au fost anuntate 13 incendii de vegetatie uscata. In mai putin de 48 de ore, pompierii din Neamt au intervenit la peste 30 de incendii de vegetatie uscata.

I.C. (sursa foto: ISU)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.