Nemțenii vor fi testați de coronavirus la Piatra Neamț dupa ce la initiativa lui Ionel Arsene, consilierii judeteni au aprobat in sedinta de CJ de astazi, fondurile necesare achizitiei de aparatura medicala destinata acestui scop, dar si pentru izolete, ventilatoare si alte cheltuieli care vor fi facute de spital in lupta contra coronavirus. Astfel, Consiliul Județean asigură finanțare pentru achiziționarea unui sistem destinat amplificării și detecției Real-Time PCR, care va permite efectuarea testelor privind infecția cu coronavirus la Piatra Neamț, plus altă aparatură și materiale sanitare necesare în perioada de pandemie, se arata intr-un comunicat de presa al CJ Neamt: ”Consiliu Județean Neamț va asigura, din bugetul propriu, peste 3 milioane de lei, pentru ca Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț să dețină aparatura, materialele sanitare și medicamentele necesare în această perioadă de criză pandemică. Suma a fost stabilită prin votul consilierilor, la inițiativa președintelui Ionel Arsene, în cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Județean Neamț, care a avut loc astăzi, 18 martie 2020.

               Sistemul destinat amplificării și detecției Real-Time PCR va permite efectuarea testelor privind infecția cu coronavirus la Piatra Neamț. Tot cu fonduri de la bugetul județului se vor mai achiziționa 3 ventilatoare mecanice, pe lângă cele 17 care există deja – 14 la reanimare și 3 la UPU, 8 monitoare funcții vitale, 1 ventilator mecanic pentru copii, 8 paturi de terapie intensivă.

               „De astăzi sunt bani și pentru doză izolete, fonduri pentru cheltuielile de personal și pentru construirea unui lift exterior pentru Secția Boli Infecțioase. Am avut grijă să asigurăm și sumele necesare pentru a se achiziționa dezinfectanți pentru unitățile în care se asigură asistență socială, aflate în subordinea Consiliului Județean!

Fac apel la nemțeni să respecte toate sfaturile specialiștilor și vreau să le mulțumesc medicilor și asistenților medicali din spitalele noastre pentru munca lor, deoarece eforturile Consiliului Județean Neamț a susține financiar domeniul sanitar ar fi în zadar fără devotamentul profesioniștilor din domeniu!“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț”, se mai arata in comunicatul Consiliului Judetean.

Propunerea lui Ionel Arsene pentru achizitionarea unui kit de testare coronavirus si alte echipamente pentru Spitalul Judetean Neamt cu bani din bugetul CJ, a fost respinsa initial prin vot in Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta (CJSU). Proiectul ar fi avut nevoie de aprobarea CJSU pentru a putea fi finantat din fonduri CJ Neamt pe situatii de urgenta, insa a cazut la vot dupa ce 33 dintre cei 36 de membri s-au abtinut pe motiv ca propunerea ar fi avut nevoie de girul CNSSU (Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență).

La aflarea vestii, pe 13 martie, Ionel Arsene a avut o reactie extrem de dura la adresa prefectului George Lazar, pe care-l considera atunci responsabil de intreaga situatie, si îl soma intr-o postare pe pagina lui de facebook, sa fie responsabil pentru sanatatea nemtenilor.

Ionut CORFU

1 COMENTARIU

  1. Suntem ingretosati de miile de proiecte, studii, contracte, si fel de fel de hartoage pe care dl Arsene si-a exersat semnatura. dar nu vedem nimic, dar absolut nimic serios in urma lui. Cum mama dracului sa te lauzi ca faci un mega spital in P. Neamt si tu sa nu fii in stare sa ai la SJU o cusca de transportat infectatii cu corona? Cum Ionele? Om esti tu?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.