În perioada 29 iunie – 5 iulie a.c., polițiștii au acționat atât pentru combaterea abaterilor săvârșite de pietoni, bicicliști și căruțași, cât și pentru combaterea neacordării priorității de trecere pietonilor și vehiculelor, pentru depistarea conducătorilor auto aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive și respectarea regimului legal de viteză.

În perioada 29 iunie – 5 iulie a.c., polițiștii Serviciului Rutier Neamț cu sprijinul celor din cadrul Serviciului de Ordine Publică au acționat pentru creșterea gradului de disciplină rutieră.

Astfel, pentru neregulile depistate în trafic, au fost aplicate 1.070 de sancțiuni contravenționale, din care 1.043 aplicate conform O.U.G. 195/2002 și 27 conform altor acte normative.

Din totalul acestora, 433 au fost pentru depășirea regimului legal de viteză, 34 pentru abaterile săvârșite de pietoni, 25 pentru abaterile săvârșite de bicicliști, 11 pentru depășiri neregulamentare, 6 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor, 21 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice, 17 pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor, 106 pentru neportul centurii, 12 sancțiuni aplicate căruțașilor și 378 pentru alte abateri rutiere.

De asemenea, au fost reținute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 131 de permise de conducere.

Dintre acestea, 56 au fost pentru depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime legale admise, 11 pentru depășiri neregulamentare, 6 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor, 21 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice, 17 pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor și 20 pentru nerespectarea altor norme rutiere care atrag suspendarea dreptului de a conduce.

Totodată, au fost retrase 18 de certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau neîndeplinirea unor obligații legale.

În această perioadă, polițiștii rutieri au constatat 6 infracțiuni, din care 1 pentru punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, 3 pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere și 2 pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

sursa: IPJ Neamt

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.