A fost prins si ultimul membru al celebrei ”Academii a Infractorilor”, coordonata de clanul interlop condus de nu mai putin celebrul Adrian Botez, zis Țâță, originar din Piatra Neamt, care in prezent își ispaseste si el pedeapsa pentru loviturile de milioane de euro date in magazine de bijuterii, care au șocat intreaga Europa. Loviturie erau date de de recruți care treceau prin cele mai dure sesiuni de formare in domeniul spargerilor magazinelor de bijuterii de lux, care nu durau mai mult de un minut, inainte ca infractorii sa dispara cu tot cu prada, prejudiciul fiind estimat la zeci de milioane de euro.

Conform unui comunicat IPJ Neamt, politistii au reusit sa-l depisteze si pe ultimul din zecii de soldați ai ”Academiei Infractorilor”, dupa ce acesta s-a ascuns timp de 7 ani, crezand ca fapta s-a prescris. El are de ispasit o pedeapsa de 7 ani de inchisoare.

Comunicatul Politiei Neamt: Un bărbat, de 30 de ani, din Săvinești, județul Neamț, căutat de autoritățile din Franța, a fost depistat de polițiștii  din Neamț. Acesta era urmărit, la nivel internațional, pentru furt și tâlhărie calificată.

La data de 8 decembrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din Neamț, în colaborare cu cei ai Secției de Poliție Rurală Săvinești, au depistat un bărbat, de 30 de ani, din Săvinești, care era urmărit la nivel internațional.

Pe numele acestuia era emis un mandat de arestare european emis de autoritățile judiciare din Franța.

Bărbatul este cercetat pentru comiterea unor infracțiuni de furt și tâlhărie calificată.

În fapt, în cursul lunii octombrie 2013, cel în cauză, împreună cu alte persoane, având asupra lor arme, topoare și ciocane, ar fi pătruns într-un magazin din Paris, de unde ar fi sustras mai multe bunuri, bijuterii și ceasuri de lux.

Prejudiciul total a fost estimat la 1.100.000 de euro.

Bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău, care a dispus reținerea acestuia pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Bacău.

Astăzi, acesta urmează să fie prezentat Curţii de Apel Bacău, pentru confirmarea mandatului european de arestare.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.