A fost urgie la Săvinești (jud. Neamt), in aceasta seara, 31 iulie, pe fosta platforma chimica din localitate, unde o furtuna deosebit de violenta, a făcut ravagii (imagini VIDEO la sfarsitul articolului).

Conform martorilor (unii au comparat furtuna cu o minitornada), iadul s-a dezlantuit in jurul orei 19, cand o furtuna a maturat totul in cale. Cei care au vazut fenomenul meteo extrem, spun că cerul s-a înnegrit deodata, ploaia a venit ca un perete de apă, iar vantul extrem de puternic, a maturat totul in cale. Nu a durat foarte mult, insa în urma au ramas pagube importante: copaci scosi din radacina, cabluri electrice puse la pamant, iar o semiremorca (TIR) parcata, a fost rasturnata. Destul de curios, este faptul ca desi furtuna a trecut peste o parte din comuna Dumbrava Rosie, nu a produs pagube in localitate, ci s-a manifestat violent doar pe fosta platforma chimica.

Avarii importante s-au produs si la mai multe hale industriale, construite recent. Vantul a smuls panouri de tip sandwich, lungi de aproximativ 8 metri, pe care le-a imprastiat pe drum si pe campul din zona. Vantul a avut atat de multa forta, incat un panou dizlocat din acoperis, s-a indoit după un stalp de electricitate si un indicator, la cativa zeci de metri distanta de hala de pe care a fost smuls.

La fata locului urma sa intervina SVSU Savinesti, intrucat cel putin doi arbori erau prabusiti peste firele electrice, iar strazile erau aproape blocate de crengi, copaci rupti si resturi de materiale de constructie.

Later EDIT:SVSU Săvinești a acționat pentru îndepărtarea a 4 arbori și alte elemente de construcție căzute pe carosabil în zona Platformei Săvinești. Membrii SVSU au intervenit și alături de un echipaj de pompieri de la Punctul de lucru Roznov pentru degajarea unui arbore căzut pe un cablu electric”, a transmis ISU Neamt la ora 22:30.

La ora 21:30, pompierii ISU interveneau in mai multe locuri in orasul Roman, pentru inlaturarea efectelor ploilor din ultimele 3-4 ore.

Judetul Neamt este sub avertizare meteo cod galben de vreme rea, pana maine, 1 august la ora 10.

Vezi si

Stâlpi de telefonie, căzuți pe carosabil la Roznov. Intervin pompierii ISU

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.