Gheorghe Vlasie, cunoscut și ca Ginel sau cumătru lui Arsene, pare să fi dispărut și el, odată cu fuga lui Arsene, după ce cel din urmă a fost condamnat pe 10 martie, la 6 ani și 8 luni de închisoare. În ziua condamnării, a apărut informația că Arsene ar fi fugit din țară, cu aproape o săptămână înainte de sentință, în prezent, pe numele lui, fiind emis un mandat european de arestare.

Ginel are telefonul închis de aproximativ 5 zile. În urma verificărilor făcute de tvmneamt, rezultă că Ginel ar fi vorbit ultima oară la telefon joi, 9 martie, iar de atunci, telefonul este închis. El ar fi fost văzut ultima dată luni, 6 martie. De pe 9 martie, nu a mai putut fi contactat nici măcar de rude sau de colaboratorii lui apropiați, deși firmele pe care le controlează au în derulare lucrări de construcții inclusiv în Piatra Neamț, unde a obținut contractul pentru coridoarele de mobilitate urbană. Pentru începutul acestei săptămâni, Ginel își programase și câteva întâlniri de afaceri, însă a dispărut brusc, lăsând pe toată lumea cu ochii în soare, ceea ce alimentează ipoteza că și-a luat și el tălpășița.

Firmele controlate de Gheorghe Vlasie au obținut contracte de sute de milioane de euro pe vremea guvenărilor PSD, când Arsene făcea și desfăcea guverne pe la București. El este trimis în judecată în 3 dosare penale, unul pentru evaziune fiscală (grup infracțional) și două pentru fraudă cu fonduri europene. Nu demult, a ieșit din firma Aqua Parc, redenumită ulterior Antrepriza de Construcții Drumuri și Autostrăzi, însă toate operațiunile/contractele firmei, sunt controlate de el.

Relația extrem de apropiată cu Arsene este deja de maximă notorietate. Recent, s-a descoperit că Arsene și Ginel dețin o firmă de construcții în Italia, firmă care are activitate acolo de mai mult timp, iar în ultimele zile, înainte de condamnarea lui Arsene, în firma respectivă ar fi ajuns o tranzacție de 10 milioane de euro, după alte tranzacții de alte zeci de milioane de euro, făcute printr-un artificiu financiar-contabil în care ar fi implicată cel puțin o firmă din România.

Antrepriza de Construcții Drumuri și Autostrăzi pare să aibă probleme financiare destul de serioase, având intârzieri la salarii de cel puțin două luni de zile. Firma lui Ginel are mai nou probleme și cu un contract de peste 50 de milioane de euro. Detalii AICI- Bătaie de joc după realizarea unui proiect de 55 de milioane de euro. Firmele repară cârpelile făcute pe DN28b

La ora redactării știrii, telefonul lui Ginel (Gheorghe Vlasie) era tot închis. Dacă vreo una dintre persoanele menționate în aest articol dorește să facă precizări sau să aibă un punct de vedere, acesta poate fi trimis pe adresa de mail a redacției: tvmpiatraneamt@gmail.om

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

5 COMENTARII

  1. In comuna Ștefan cel Mare un pod care era aproape de finalizare…a rămas în aer de 2 săptămâni. Ghici cine i contructor? Aqua Parc🤣🤣🤣🤣🤣

  2. Domnilor , dar ce nu ați știut până acuma că Aqua parc ,mai nou, Antrepriza de autostrăzi și Mavgo sunt ambele controlate de Ginel. Pai cum să facă lucrări de calitate dac ei nu au nici o specializare in domeniu și știu ce vorbesc, noi care am avut studi și am vrut sa facem lucrari de calitate ,ne-au dat afara, au rămas cumnați și rudele lui Ginel ,toți au diplome de specialitate false și cum sa nu iasă prost.pe 22 martie are proces de evaziune fiscală, e la al 59 termen, la Piatra Neamt,chiar daca îl condamna acuma ,face recurs și mai durează un an și se prescrie, câtă șpagă a putut să de la judecători??? Nu-i nimic ii reșapează Carabelea ,are ordin din servicii

  3. Cu 2 săptămâni înainte de proces,Ginel trebuia filat dacă se știa că e vinovat și dacă se știa ce urmează,că se știa sigur ce și cum…Nu e primul care fuge așa.Unii au fost găsiți și puși să execute pedeapsa,iar alții care au cotizat bine,nu au mai auzit de ei nici cei din FBI..

  4. Someone tipped them off that they would go to prison so they won’t spill the beans on the other political and others who hold Government posts figures who have allegedly something to hide. I just find it irresponsible by the European Union who give millions of Euro to cover various projects not only in Romania but all around Europe not to have anyone from their Corruption unit follow up the money to ensure that it is being spent on the project not allegedly syphoned off into mysterious private pockets. No wonder prices of everything we buy have risen above what the ordinary law abiding citizen can afford to cover the astronomical sums of money the European Treasury has fluttered away.

  5. JUSTITIE CORUPTA , plătită din bani publici, salarii babane și PENSII SPECIALE !! INFRACTORII POLITICI sunt protejați și scăpați de pedeapsa dreaptă a legii , prin amânări și tergiversări , până la prescriea faptelor !! Și uite așa sunt scăpați de pedeapsă dar rămân cu prejudiciul în buzunar !!

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.