A inceput ancheta in dosarul ”mita electorala la Dobreni”, judetul Neamt.

Este vorba despre un dosar deschis dupa ce au fost facute cel putin doua plangeri penale, in care sunt denuntate fapte de corupere a alegatorilor cu bani, excursii si praznice, car se presupune ca ar fi fost oferite in campania electorala pentru alegerile locale din 2016, de actualul primar al comunei, Vasilica Cretu.

Din informatiile pe care le avem, ancheta a inceput de aproximativ trei saptamani si vor fi audiate zeci de persoane, printre care si doi preoti dn comuna, cel din satul Casaria si cel din satul Dobreni, care ar fi participat la organizarea excursiilor si la organizarea praznicelor si chiar ar fi indemnat enoriasii sa participe la ele, pomenind numele candidatului Vasilica Cretu, dupa cum declara oamenii care doresc sa colaboreze cu anchetatorii.

Totodata, la dosar ar exista mai multe probe, cum ar fi poze din timpul excursiilor in care apare si afisul de campaniei al candidatei ALDE, inregistrari video si chiar inregistrari cu convorbiri telefonice de dupa alegeri, in care se adreseaza amenintari celor care vor sa vorbeasca despre asta.

Dosarul este la Politia Municipiului Piatra- Neamt, unde a ajuns dupa ce a fost trimis de la Parchet la postul de politie Dobreni.

Vor fi audiate toate persoanele care au participat la excursii si praznice dar, si toti candidatii de la acea vreme.

Vineri a fost audiat Gheorghe Cosmescu- fost candidat si presedintele organizatiei PNL Dobreni, insotit de avocat, care a adus la cunostinta anchetatorilor ca in cauza sunt intrunite elemente care conduc spre infractiunea de contituire de grup infractional organizat si a cerut extinderea cercetarii si dispunerea trimiterii persoanelor in cauza in judecata: ”am solicitat sa fie audiati toti cei in cauza toti cei care sunt prezenti in dovezile din dosar: preotii din Dobreni si din satul Casaria si toti beneficiarii foloaselor oferite de catre Vasilica Cretu”, a declarat Cosmescu.

Asadar, scandalul de la Dobreni este departe de a se fi incheiat si ramane de vazut daca procurorii vor dispune inceperea sau neinceperea urmaririi penale, dupa ce in dosar vor fi facute toate cercetarile si vor fi analizate toate probele, tinand cont ca exista prezumtia de nevinovatie, pana in momentul in care o instanta se va pronunta.

In urma cu cateva zile, Vasilica Cretu a fost gasita nevinovata de instanta, dupa ce fostul primar, Dan Ceausu a contestat învestirea ei in functia de primar al comunei Dobreni.(Contestarea învestirii vasilicai Cretu, respinsa de instanta)

Primarul Vasilica Cretu nu a putut fi contactat pentru a-si putea expune punctul de vedere.

Ionut CORFU

Vezi si: Primaria Dobreni, scandal dupa scandal

 Dobreni- consilierii locali foc si para

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.