Primarul Andrei Carabelea anunta că în Piatra Neamt a inceput implementarea sistemului de închirieri biciclete (bike- sharing), fiind deja construite o parte din cele 22 de stații. Preturile vor fi mici, precizează edilul, scopul principal al proiectului, fiind încurajarea mersului pe bicicletă. Totodată, în acest an vor fi date în folosinta doua tronsoane de piste pentru bicicletele, în lungime totala de 4,6 km.
Foto: statia de închirieri de la Metalo

 

2023 vine cu bike-sharing în Piatra-Neamț. Am început deja implementarea proiectului de bike-sharing, care va pune la dispoziția pietrenilor și turiștilor 220 de biciclete care vor putea fi închiriate din 22 de stații. O metodă alternativă de transport, cu beneficii pentru mediu și sănătate. Proiectul este finanțat din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional. Pentru că ne dorim să încurajăm mersul pe bicicletă și alegerea acestui mod de transport de cât mai multă lume, costul de închiriere a bicicletelor va fi unul minim, calculat doar pentru a acoperi costurile cu mentenanța sistemului.
Bineînțeles, vom avea și piste pentru bicicliști. Prin proiectele de modernizare a coridoarelor de mobilitate vom avea anul acesta peste 3 km de pistă pe bulevardele Traian și Decebal și peste 1,6 km pe strada Mihai Viteazul. Și sunt în curs de proiectare rețele de zeci de kilometri pentru iubitorii bicicletei.
Am lansat în consultare publică alegerea numelui pentru serviciul de bike-sharing și până pe 15 ianuarie vă invit să votați numele pe care doriți să-l poarte acest proiect: https://consultari.primariapn.ro/…/alege-numele…
Harta cu traseele și stațiile de închiriere poate fi consultată aici: https://www.google.com/maps/d/u/0/viewer…
În orașul nostru se întâmplă lucruri frumoase. Sunt zeci de șantiere care înseamnă modernizare și dezvoltare. Fiecare lucrare reprezintă o cărămidă pentru un viitor mai bun”, transmite Andrei Carabelea.
I.C.
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.