A început DĂM FOLK, ediția a 5-a

Start celei mai importante manifestări din Neamț dedicată folkului, promovării muzicii și versului de calitate în rândul copiilor, adolescenților, adulților – asta s-a întâmplat ieri pe Valea Bicazului, se arata intr-un comunicat transmis de organizatorii manifestarii.

DĂM FOLK (tabără și festival) i-a întâmpinat pe cei 52 de copii și adolescenți veniți din 6 județe (Botoșani, Vaslui, Brașov, Suceava, Maramureș). Au sosit déjà și unii din cei 15 cântăreți și poeți invitați care vor susține recitaluri în fiecare seară.

Momentele artistice dar și alte elemente din programul taberei vor avea loc în comunele Bicazu-Ardelean (Pensiunea Saon, amfitreatrul de la Monumentul Eroilor) și Bicaz Chei (Centrul Cultural).

Dacă luni după amiaza a fost ziua dedicată primirii și cazării participanților, ziua de marți a început déjà în forță, participanții plecând după micul dejun spre Poiana Stănile de la poalele Ceahlăului. Și zilele viitoare vor tot urma expediții (Lacul Bicaz, Cheile Bicazului) dar și diverse ateliere de lucru pe tematici diverse , inclusiv de măiestrie interpretativă, atitudine scenic, imagine etc.

Joi va avea loc Festivalul în care cei 30 de participanți (sosiți déjà în tabără dar și alți copii sau tineri înscriși) vor concura pentru cele 21 de premii puse în joc cu o valoare totală de 5.500 lei.

Deși sunt vremuri aparte, mai dificile economic și pentru administrație și pentru mediul de afaceri am reușit să obținem sprijinul financiar mai ales din partea mediului privat. Le mulțumesc acestor oameni, le mulțumesc și celor din administrațiile celor două comune – Bicazu Ardelean și Bicaz Chei – care sprijină logistic dar nu numai festivalul nostru. Mulțumiri și celor de la Carmen Saeculare care ne sprijină pe partea de sonorizare.
Nu e ușor să organizezi o asemenea tabără și festivalul conex când nu ai o finanțare majoră de la o entitate județeană (cum am avut acum doi ani) dar cu atât mai frumoasă va fi reușita cu cât a trebuit să depășim numeroase obstacole”, a punctat Marius Coșerariu, inițiatorul acestui proiect.

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.